Entrada anterior
Desenvolupament de la botiga online de la Cooperativa Agrícola Andraitx
Entrada següent
29a Volta a Sa Dragonera, 2022

Ultra Els Bastions 2022

El passat cap de setmana en Ramon i jo vàrem participar per segona vegada a “Els Bastions”. El nom d’aquest esdeveniment, segons explica Ultres Catalunya al seu article Els Bastions: història de la travessa de la Vall de Ribes, fa referència a l’arc de muntanyes que envolta la vall i els seus cims com a bastions que resguarden els sis municipis que la conformen. És una competició que fa descobrir uns paratges d’extraordinària bellesa, molt recomanable pels amants de les curses d’alta muntanya.

El 2019 tant en Ramon com jo vàrem fer la distància de Marató i enguany en Ramon ha participant en la distància Trail i jo en la modalitat Ultra. El traçat Ultra corona el Puigmal 2910m, Pic de Segre 2843m, Pic de Finestrelles 2827m, Pic d’Eina 2789m, Pic de Nou Fonts 2660m, Pic de Nou Creus 2801m, Pic de la Fossa del Gegant 2808m, el Balandrau 2585m i el Taga 2040m, acumulant un desnivell positiu de 5200 metres, i el mateix de negatiu, en tan sols 71 km, amb unes pujades i unes baixades eternes i molt verticals. La part central de la cursa coincideix amb un tram de la mítica Olla de Núria. L’únic tram un poc pla és el Camí dels Enginyers, però aquí tampoc hi ha descans, ja que és molt tècnic, amb precipicis, passos exposats i algunes desgrimpades que sovint exigien posar el cul a terra. Quina cursa! Increïble i dura!

El cap de setmana ha anat molt bé, no podia haver anat millor. En primer lloc perquè l’hem compartit amb na Bel i en Sebastià, que són una parella admirable, tant a nivell esportiu com humà, i que no aturen ni un moment per ajudar i fer sentir bé a la gent que tenen al seu voltant. Gràcies, a tots dos. I en segon lloc perquè tots hem pogut acabar les nostres curses, superant les nostres expectatives. En el meu cas, tot i que havia calculat fer la cursa en unes 15 hores i al final varen ser 16 hores i 47 minuts, estic més que satisfeta, ja que vaig gaudir pràcticament durant tot el recorregut, fent fotos i parlant amb els companys de cursa, i especialment perquè la lesió que arrossegava des de gener no va donar problemes.

La sortida i els primers quilòmetres els vaig fer amb na Bel, corrent com si em perseguís un bou. En Sebastià ens esperava a prop del primer avituallament, i ens va acompanyar i fer fotos una bona estona. Al segon avituallament vaig veure que no em convenia seguir aquell ritme frenètic, em vaig posar en mode tranquil i em vaig acomiadar de na Bel. Ella és una màquina i va arribar quasi una hora abans que jo.

He trobat un vídeo d’un corredor que anava per davant meu i que mostra molt bé el recorregut i la ventada que feia a tota la part alta de la cursa. I n’he agafat algunes captures que publico a continuació, juntament amb algunes fotos que vaig prendre jo mateixa i d’altres que varen fer en Ramon, en Sebastià i els fotògrafs de l’organització.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
16:47:36
hours
15:11:16
hours
71,53
km
14:05
min/km
4:10
min/km
5.251,20
meters
5.300
kcal
Crònica i fotos del súper cap de setmana amb en Ramon Sellas Rosell, en Sebastià Oliver Bennàsar i na Isabel Mas Adrover, a Els Bastions 👉 https://www.elenavera.com/2022/06/07/ultra-els-bastions-2022/ #ElsBastions #ElsBastions2022

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed