Entrada anterior
Trail Menorca Sud, sí o no? Entrenament previ a Mallorca.
Entrada següent
Trail Menorca Camí de Cavalls Costa Sud 2012

Entrenament per a la Trail Sud-Camí de Cavalls de Menorca

Aquest dissabte, n’Olatz, en Ramon i jo hem anat a Menorca a córrer pel Camí de Cavalls de Menorca, amb l’objectiu de fer un reconeixement de part del camí pel qual transcorrerà la Trail Sud-Camí de Cavalls, i decidir si ens inscrivim o no a la cursa. Agafam el vaixell d’Iscomar des d’Alcúdia a Ciutadella i, després de desembarcar al nou Port exterior de Son Blanc i caminar fins a l’hotel, anam en autobús de línia fins a Sant Tomàs.

Iscomar

A les 13:30 iniciam el recorregut travessant la preciosa Platja de Binigaus, per endinsar-nos després en un encisador bosc d’alzines, amb un terreny bastant tou que presenta suaus pujades i baixades, molt agradable per a córrer. En Ramon i na Mirri comencen amb força i quasi no em donen temps ni a fer fotos.

Binigaus

La primera sorpresa és l’excel·lent senyalització del Camí; la segona és la gran quantitat de portes que cal anar obrint i tancant. N’Olatz comenta que seran un entrebanc per als corredors que vulguin anar molt ràpid.

Camí de Cavalls

Aquest tram que va de Sant Tomàs fins a Cala Mitjana s’allunya un poc de la costa i implica deixar de veure tres platges precioses (Cala Escorxada, Cala Fustam i Cala Trebalúger). En canvi, ens descobreix barrancs espectaculars, singulars construccions d’interès etnogràfic i una vegetació exuberant, tant als boscos, com a les zones més assolellades, actualment plenes de flors primaverals.

Elements d'interès etnogràfic

Poc després de gaudir de la vista de Cala Mitjana i Cala Mitjaneta s’arriba a Cala Galdana, lloc on ens proveïm d’aigua, i aviat arribam a Cala Macarella, on ens espera un elegant cavall blanc. El terreny comença a ser més polsós i sec.

Cala Mitjana

Continuam amb alguns desnivells fins a Cala en Turqueta, que fa honor al seu nom, i posteriorment arribam a Cala Talaier, que també destaca pel color turquesa de les seves aigües.

Cala en Turqueta

A partir d’aquí ja no deixam la costa, transitant per un terreny que, tot i ser bastant pla, inclou algunes zones rocoses difícils de córrer.

Cala Talaier

Travessam la Platja de Son Saura per damunt la sorra i la calor comença a castigar-nos de cara, així que fem una petita aturada sota els pins per recuperar-nos.

Arenal de Son Saura

A la Platja de Son Xoriguer i Cala en Bosc, el sol continua castigant-nos sense pietat i quan travessam el pont del port de Cala en Bosch en Ramon es mareja un poc i vol abandonar, però amb un Aquarius fresquet que compram a un supermercat i un poc d’aigua pel cap es recupera, i continuam per l’asfalt fins al Cap d’Artrutx.

Cala en Bosch

En aquest punt noto que m’estan sortint dues butllofes a les plantes dels peus i opto per canviar-me els mitjons (tan de bo ho hagués fet abans) i seguim per la costa fins a Ciutadella, on arribam just abans que es faci fosc.

Cap a Ciutadella

Hem fet uns 45 km en 7 hores i 17 minuts. Al final qui es troba més cansada crec que som jo, amb els peus destrossats. Els tres decidim que participarem a la cursa, però en Ramon i jo sabem que haurem d’anar amb molta calma i arribarem fins a on podrem.

Canal Salat

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Menú