Entrada anterior
Primera sortida muntanyenca, post pinçament lumbar
Entrada següent
Trail nocturn d'Andratx a Estellencs, passant per s'Esclop

Pla d’entrenament per a l’Ultra-Trail Serra de Tramuntana

Entrenaments, UMSDT

Recuperada en un 95% del pinçament lumbar i després de quasi vuit setmanes sense haver pogut córrer, el repte esportiu que en Ramon i jo ens havíem marcat per al 2013, Ultra-Trail Serra de Tramuntana, se’m farà molt més difícil del que tenia previst. Aquest passat cap de setmana ja he pogut trotar un poc: divendres, 40′ costa amunt i, avui, 90′ alternant caminar i córrer. Em veig molt dèbil a tota la zona lumbar i maluc dret, però confio posar-me a to en una setmana més. En Ramon també té molèsties als genolls però va fent, poc a poc.

Així doncs, amb molt poc temps per endavant i partint d’unes pèssimes condicions físiques, convé planificar bé com afrontarem els entrenaments durant les 14 setmanes que resten fins a la cursa. La idea és fer un llarg recorregut cada setmana, i la resta de dies fer sessions més curtes de running, natació, bicicleta i pilates. Aquestes sessions curtes les farem sense una planificació prèvia, seguint el que ens demani el cos.

La data exacta en què farem els entrenament llargs l’anirem definint sobre la marxa, adaptant-nos a la meteorologia i la nostra disponibilitat. Aquests entrenaments llargs seran a ritme molt, molt suau, aproximadament 5km per hora, sense forçar i sense arriscar.

De moment, aquest és el programa d’entrenaments llargs. Si veiem que no el podem seguir, el revisarem i redefinirem sobre la marxa.

En Ramon no veu gens clar aquest entrenament nocturn com a primer plat, i menys amb el fred que farà aquesta setmana. Així que és possible que el fem diürn i que deixem el nocturn per a una de les setmanes de recuperació.

A mi el que em fa més por és l’entrenament de la setmana 3 (finals de gener, principis de febrer): Andratx-> Valldemossa. Hauré de veure com va responent la meva esquena 🙂

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed