Entrada anterior
Tenerife Blue Trail 2012
Entrada següent
Primera sortida muntanyenca, post pinçament lumbar

Resum ràpid del que he après al curs sobre Interfícies d'Usuari a Coursera.

Com vaig explicar fa uns mesos, he estat seguint un curs sobre intefícies d'usuari a Coursera i ara que s'ha acabat m'han demanat, entre altres coses, que expliqués amb les meves paraules què és per a mi un bon disseny d'interfície d'usuari. El text vindria a ser un resum ràpid (en anglès) del que he après durant el curs:

“A good interface design should respond to real needs and allow target users, both beginners and advanced, to complete the goal actions in an easy and efficient way. A good interface design should maintain an optimal balance between minimalism and detail, providing just the really necessary graphical and textual information. Moreover it should be consistent, predictable and reliable, and follow standards, familiar languages and conventions. It should also prevent mistakes, slips and errors and if they happen, it should allow the user to recover from them. A good interface design should provide contextual help and information about the system status, answering questions as: were am I?, what has happened? and what should I do now? Finally, it should be flexible enough to change and improve over time, and allow users freedom to customise it and take control of their actions.”

“To obtain a good interface designs you must come up with many ideas, and then evaluate different options with colleagues and/or real users. The best way to quickly test several options is to create prototypes and use several methods to obtain feedback, such as heuristic evaluations, informal user testing, personal interviews and structured statistical experiments. These methods can encourage the participation of all the people involved in the design and significantly improve the interface design process and result.”

A continuació veureu la llista de treballs que he entregat durant el curs, entorn al desenvolupament una aplicació per a nadadors, amb la puntuació que m'he assignat jo mateixa i l'obtinguda de l'avaluació dels meus companys. Tot i que els vídeos i tests eren en anglès, els treballs els he pogut lliurar en espanyol, fet que m'ha facilitat la tasca. Inicialment la meva intenció era lliurar-los en anglès però per falta de temps m'ha estat impossible. L'últim treball ha estat avaluat pel propi professorat, quin luxe, i m'han puntuat força bé! Com es pot veure, ens han fet fer, observacions de camp, “storyboards” com el que il·lustra aquest article, recerca d'inspiració en aplicacions existents, prototips en paper (PDF) amb Balsamiq, prototips funcionals amb Justinmind, plans de desenvolupament, protocols d'avaluació, experiments amb usuaris… UNA FEINADA.

El que més m'ha agradat del curs ha estat l'experiència d'aprenentatge en línia. Han estat nou setmanes força engrescadores i intenses. Ara em prendré un descans i tan aviat com pugui, iniciaré un altre curs. Recomano fervorosament els cursos de Coursera a tothom. N'hi ha per a tots els gustos. Tot i que la majoria són en anglès, alguns ofereixen facilitats amb l'espanyol, amb vídeos subtitulats i opció de lliurar els treballs en espanyol.

Vull donar les gràcies a tots els que han col·laborat d'una forma o altra en aquest treball:

  • La plataforma Coursera
  • El professor Scott i la resta de personal docent
  • Els meus companys de curs
  • Els amics d'Atletes de Balears i del grup La secta del mar que varen omplir el qüestionari que va inspirar el meu primer treball Buscando necesidades
  • La meva amiga Olatz, que m'ha estat animant i donant suport constantment
  • I, com no, en Ramon i na Mireia, que m'han fet costat durant tot el curs i hi han participat com a conillets d'índies en els experiments d'avaluació

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed