Entrada anterior
Jaume Vilardell és l'autor de la postal de Nadal d'enguany
Entrada següent
Vídeo de la Revetla de Sant Antoni.

Vídeo de la Festa de la Sibil·la a l’Església de Santa Eulàlia

Vídeo

El 24 de desembre, pràcticament totes les esglésies de Mallorca celebren les Matines, els oficis de la Nit de Nadal per commemorar el naixement de Jesús. El cant de la Sibil·la, d'origen molt antic, és un dels moments més emotius d'aquesta celebració. El cant profetitza la fi del món i constitueix tota una cerimònia protagonitzada, generalment, per una jove de veu blanca, vestida amb una túnica, un mantell de sedes brodades i a les mans una gran espasa.

El cant també és la part central de la Tradicional Festa de la Sibil·la a càrrec de la Capella Mallorquina, que se celebra cada any el dia de Sant Esteve, desembre 26, a l'església de Santa Eulàlia de Palma, en el marc de la Missa de les 19:00 h.

Es pot trobar més informació sobre la Sibil·la i alguns enllaços a MallorcaWeb. Entre altres, ún vídeo de la Festa de la Sibil·la, filmat (amb un Nokia 95) divendres passat, a l'església de Santa Eulàlia:

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed