Entrada anterior
El complement de “Comentaris recents” també serveix per tenir un feed RSS dels comentaris recents
Entrada següent
Estic fent proves amb un complement que “neteja” el codi que escrivim als posts

A la caça del millor nom de domini

Aconseguir el nom de domini que hom desitja a vegades resulta impossible. Avui dia pràcticament tots els dominis “bons” estan ocupats. L'especulació amb dominis mou milions de dòlars arreu del món.

Els .com són els més sol·licitats a nivell internacional. No queda lliure cap domini de tres caràcters, de quatre pràcticament tampoc i de cinc en queden ben pocs. Per saber si un domini està lliure o ocupat, s'utilitzen serveis WHOIS, com ara el Whois d'Internic. D'altra banda existeixen eines com ara MakeWords.com que donen idees i ajuden a trobar dominis d'un nombre determinat de caràcters, o que continguin una o vàries paraules claus en concret.

El fet que els dominis .com siguin els més preuats, no vol dir que sigui fàcil aconseguir un domini amb una altra terminació. Així, la carrera per aconseguir els millors dominis .cat no té aturall. Dominis tipus diners.cat o mail.cat ja van volar el mateix dia que el registre del PuntCat es va lliberalitzar, el 24 d'abril de 2006.

I perquè es important disposar d'un domini propi? Els motius són múltiples i cada persona en té el seus. En general, disposar d'un domini propi reforça la identitat personal i el reconeixement social a Internet. A més pot ajudar els usuaris a recordar l'adreça web i atorga una major llibertat de moviment i independència del proveïdor de serveis d'Internet. Així, si algun dia es vol canviar de proveïdor, per exemple substituir BalearWeb per un altre proveïdor, no es perd la inversió feta en la promoció de l'adreça.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed