Entrada anterior
Estratègies de màrqueting: optimització de pàgines web (I)
Entrada següent
Estratègies de màrqueting: optimització de pàgines web (III)

Estratègies de màrqueting: optimització de pàgines web (II)

SEO

Continuant el primer article sobre optimització de pàgines web, on tractava el tema de les paraules clau, avui parlaré sobre la importància que tenen les adreces d'internet, també anomenades URL (Uniform Resource Locator) o URI (Universal Resource Identifier), no tan sols per millorar la visibilitat de les pàgines en els cercadors, sinó també per facilitar-ne l'accés a qualsevol usuari.

Les adreces d'internet han d'aportar contingut semàntic a la web

Una adreça del tipus http://www.exemple.com/recurs.php?id=833786 no facilita cap informació sobre el contingut de la pàgina web, en canvi l'adreça http://www.exemple.com/geografia/muntanyes/puig-major/ ens oferix pistes sobre el que hi trobarem. Les adreces d'internet són un factor molt condicionant en els resultats de recerca de Google i altres buscadors d'internet. Per tant, a l'hora d'elegir el nom dels directoris i arxius que integraran els documents web i figuraran a les URL, convé emprar de forma estratègica les cadenes de text i paraules clau més rellevants per a la nostra web.

Les adreces d'internet no han de canviar

Tal com ja recomanava Tim Berners-Lee l'any 1998 a l'article Cool URIs don't change, convé ser previsors i evitar que les adreces canviïn amb el pas del temps. Per exemple, es recomana no mostrar l'extensió dels documents com ara .php o .html, ja que aquestes extensions poden deixar de ser aplicables en un futur.

Formes d'optimitzar les adreces d'internet

Hi ha moltes maneres de generar adreces d'internet optimitzades per als cercadors. Una forma molt simple d'evitar la utilització de l'extensió dels documents és crear un directori i ficar-hi a dins un arxiu index.html, index.htm o index.php, de manera que l'adreça http://www.exemple.com/directori/index.html sigui també accessible com a http://www.exemple.com/directori/ sense haver d'incloure el nom de l'arxiu index.html al final de la URL.

Si la web és generada de forma dinàmica i les adreces que crea l'aplicació són del tipus http://www.exemple.com/recurs.php?id=833786, interessa emprar algun sistema per reescriure les adreces.

Per exemple, si es té accés a les configuracions del servidor web, es pot emprar el mòdul mod_rewrite de l'Apache o crear links simbòlics.

Comparteix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed