Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Fem una bona plantilla entre tots!

elenavera | 18 Agost, 2004 09:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Sempre que trobo un moment, investigo com fer millores als blocs. El fòrum del projecte pLog és molt actiu i constantment s'hi anuncien novetats. Un dels avantatges de treballar amb un programa de codi obert distribuït amb llicència GPL és que els usuaris poden fer suggeriments, aportacions, consultes, crítiques i implicar-se tant com vulguin en el projecte.

Actualment l'equip de programadors treballa en la futura versió 1.0 que inclourà entre altres novetats, un nou entorn d'administració molt més accessible i entenedor per als usuaris. He tingut accés al document de treball del futur quadre d'administració i us puc avançar que serà força atractiu i funcional. Al futur pLog la creació de plantilles personalitzades, la importació de continguts des d'altres sistemes de blocs i moltes altres accions es podran realitzar de forma molt més fàcil.

És probable que la plantilla creada per BalearWeb formi part del futur pLog 1.0 ja que està tenint molta acceptació entre la comunitat internacional d'usuaris del programa pLog. He d'admetre que això m'afalaga, però sobretot em motiva per perfeccionar-la. Els principis pels quals em regeixo alhora de fer canvis són:

  • Millorar el compliment dels estandàrds ja que validar amb les eines automàtiques de validació no basta.
  • Millorar l'estructura semàntica dels documents.
  • Simplificar tot allò que es pugui simplificar: codi xhtml, fulls CSS...
  • Fer més entenedor tot allò que no quedi molt clar: millorar el sistema de navegació, usabilitat...
  • Incrementar l'accessibilitat de la web.

Recentment hem incorporat el cercador, una eina bàsica que incrementa notablement l'usabilitat i l'accessibilitat dels blocs. Ara estem treballant en la forma com es presenten els llistats d'articles quan es navega a través de les categories, arxius mensuals, dies del calendari. Fins ara quan entraves dins d'una categoria, el bloc et mostrava el contingut sencer de tots els articles. Ara apareix només el títol i les primeres línies de l'article, a més de la categoria on es troba classificat. L'aspecte és semblant al de la pàgina de resultats de recerca. És molt útil per a la navegació per mesos i categories, ja que aquí s'acumulen molts articles, però resulta poc pràctic quan es navega pels dies del calendari ja que normalment t'hi trobes només un article. Aquest detall, juntament amb altres, es milloraran més endavant.

Convido a tots els usuaris del servei bloc de BalearWeb a proposar altres millores en les plantilles. Estudiarem totes les propostes i les que es considerin d'interès general s'incorporaran a les plantilles que venen per defecte en el servei.

Comentaris

Carlos

Enllaços permanents

Carlos | 18/08/2004, 10:35

Una cosa que seria bastant útil es que es disposes a la secció de configuració un apartat on es poguèssin definir enllaços permanents. M'explicaré: suposem el meu cas que la majoria de vegades faig menció de n'Alejandro Sobrino al meu bloc. Per no haver d'escriure sempre el codi html perque es crei un enllaç a la seva web, es podria tenir aquesta llista. Després, a l'hora de enviar la noticia al blog, un parsejador podria mirar quines paraules del texte coincideixen amb les de la llista y "modificar" la noticia per afegir-hi els enllaços.
Elena

Interessant

Elena | 18/08/2004, 10:44

Aquest tipus d'extres se solen incorporar com a plugins. Si tu saps programar això que expliques, podries contactar amb l'equip de pLog i preparar-ho com un plugin. Ells no crec que ho puguin fer per falta de temps. Estan concentrats en el nucli i en les prioritats de la futura versió 1.0, i intenten que aquests extres els desenvolupin voluntaris com a plugins.
Jander

Sindicaciones

Jander | 18/08/2004, 11:07

Una de las cosas que mas hecho a faltar es la posibilidad de sindicar otros blocs/webs desde mi propio weblog. Al menos de una forma facil o explicada paso a paso, porque leyendo por internet, no me he terminado de aclarar como hacerlo con plog.
Elena

Re: Sindicaciones

Elena | 18/08/2004, 11:20

Sí, estem treballant en aquest tema també. He fet algunes proves editant les plantilles, i m'ha anat bé, però clar, seria millor poder-ho fer des del quadre d'administració. Hi ha un plugin que permet fer-ho. Estic en contacte amb el programador d'aquest plugin per veure si el podem incorporar al servei. És un programador de Taiwan implicat en el projecte pLog. També estic preparant uns feeds RSS de les notícies de MallorcaWeb, MenorcaWeb, EivissaWeb i FormenteraWeb perquè la gent pugui engaxar-se a als seus blocs i a d'altres pàgines les notícies que es publiquen a aquests quatre portals.
Fabián

Acceder con facilidad al CSS

Fabián | 22/08/2004, 18:19

Un punto que me parece importante es poder acceder con facilidad al CSS. Yo no sé si es importante o necesario acceder a los templates, desconozco en gran manera el funcionamiento del sistema, pero veo que si el diseño de los contenidos que escribimos ha de estar en el CSS, éste ha de ser de fácil acceso y, posiblemente, ha de ser individualizado para cada bloc. Sé que, una vez puestos los principales elementos que se quieren emplear, no se cambia el CSS con frecuencia, pero hay un período en que se configura el CSS en el que conviene tener un acceso fácil a él para poder modificarlo, sin tener que bajarse carpetas ni tener que mirar si hay que modificar templates u otros elementos. Es decir, un acceso directo y lo más sencillo posible al CSS individual. Mi conocimiento del sistema, de sus rutas internas, etc. es muy limitado si no nulo y todo lo de los templates es muy complejo para mí, pero me conviene poder acceder con facilidad al CSS y, en su caso, poderlo modificar.
Elena

Re: Acceder con facilidad al CSS

Elena | 22/08/2004, 18:32

Crec que la futura versió del pLog 1.0 facilita molt l'edició de les plantilles.
Skam

Plantilles i configuració

Skam | 24/12/2004, 18:57

LA facilitat en modificació de plantilles, a mi també m'interessa bastant.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb