Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Com donar format als articles d'un bloc?

elenavera | 30 Juny, 2004 16:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Amb vistes de preparar una FAQ sobre com donar format al contingut dels articles que es publiquin als blocs, aniré anotant al meu bloc personal alguns conceptes bàsics i informació sobre els diferent tags del codi XHTML. Agrairé qualsevol aportació per la vostra part.

Un dels objectius d'aquest servei de blocs és popularitzar el codi XHTML i les webs accessibles. L'estructura i entorn del bloc ha estat programada de forma meticulosa intentant fer un codi net, vàlid i semàntic. Si els usuaris publiquen al contingut dels articles només text simple sense cap codi html, totes les pàgines validaran sense problema.

Ara bé, els usuaris que vulguin donar format als seus missatges han d'anar molt amb compte amb el codi que inclouen als posts. A l'hora de donar format al continguts dels articles, hi ha dues opcions: fer-ho a pèl o utilitzar l'editor gràfic que incorpora el servei. Nosaltres hem fet que per defecte no s'activi l'editor gràfic. Per què? Perquè l'editor gràfic incorpora alguns tags que no compleixen amb els estàndards al 100%. A més a més pensem que és molt millor fer un ús conscient de tot el codi que s'incorpori als articles. És millor per anar aprenent i ofereix un major control sobre els continguts i l'aspecte del bloc.

Al pròxim post faré una introducció als conceptes bàsics de l'XHTML.

Comentaris

Antoni Ramis Caldentey

I això, com?

Antoni Ramis Caldentey | 03/07/2004, 22:44

1 I nosaltres podem fer que s'activi l'editor gràfic? En cas afirmatiu, com? 2 Ahir o abans d'ahir no anava bé això d'incloure-hi gràfics. Com s'ha de fer? 3 Com es fa el canvi de linia? 4 Hi ha alguna web en català o en castellà on expliqui les distintes ordres del codi XHTML? Moltes gràcies per tot
Elena

Hola, Antoni

Elena | 04/07/2004, 07:22

Hola, Antoni. Pots activar l'editor gràfic entrant a l'administració, després a Arranjaments, i allà selecciones l'opció: Activar l'edició visual de codi HTML? Si vols emprar el codi XHTML a pel, comença amb això bàsic: Per delimitar paràgrafs (i fer salts de línia) empra <p>Text del paràgraf</p>, per posar imatges <img src="http://rutadelaimatge.jpg" />. I per posar enllaços <a href="http://www.link.com">Paraula enllaçada</a>. Encara no he tengut temps de completar les FAQ's, aniré fent. La inclusió de imatges sí funciona, passa que als noms d'arxiu no hi pots posar cap caràcter especial, com ara parèntesis, accents, espais en blanc o caràcters especials.
Antoni Ramis Caldentey

Moltes gràcies, Elena

Antoni Ramis Caldentey | 04/07/2004, 22:29

Moltes gràcies, Elena. Aniré fent. Les FAQ no sé que són. Gràcies
Bernat

Canviar el títol

Bernat | 08/07/2004, 07:44

Hola Elena: Com es fa per canviar el titol? S'hi poden afegir imatges al títol?
Elena

De moment hauries de modificar la plantilla

Elena | 08/07/2004, 07:58

Hola, Bernat. Aquestes personalitzacions es poden fer modificant i mantenint una plantilla personalitzada. De seguida que pugui penjaré a la web del servei una plantilla base sobre la qual podreu treballar, i les instruccions per modificar-la i pujar-la al vostre bloc.
Bernat

Gracies

Bernat | 09/07/2004, 15:26

Supòs que has vist aquest bloc http://bloc.balearweb.net/post/18/137 el trob molt digne i indicatiu de les possibilitats d'això dels blocs
Elena

Sí, és un bon exemple

Elena | 09/07/2004, 16:36

Sí, en Jander ha explicat molt bé com instal·lar-se altres plantilles disponibles a pLog. Però les possibilitats encara són més àmplies. Un pot fer-se la seva pròpia plantilla, a mida, i afegir-hi tantes pàgines extra com vulgui. De seguida que pugui penjaré a la web del servei una plantilla base sobre la qual fer modificacions i ampliacions. De totes formes, si algú vol consultar pel seu compte el manual de pLog, hi trobarà àmplia informació sobre les plantilles.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb