Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Plantilles personalitzades

elenavera | 04 Agost, 2004 00:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

ACTUALITZACIÓ (10/08/2004): els desenvolupadors del programa pLog han localitzat el problema i la solució implica canvis estructurals que de moment no es poden portar a terme. Per tant caldrà emprar noms diferents per a cada plantilla. Per evitar conflictes cada usuari haurà d'emprar el seu nom d'usuari com a nom de la seva plantilla personal. Pròximament publicarem les instruccions detallades.

ACTUALITZACIÓ: resulta que hi ha un problema quan el nom de les plantilles coincideix a diferents blocs. Estic fent una consulta per veure si això té solució o s'han d'emprar noms diferents per a cada plantilla.

Un cop actualitzat el programa pLog que fa funcionar aquest servei de blocs, hem pogut solucionar els problemes que hi havia en la instal·lació de plantilles personalitzades per bloc.

Per poder canviar l'aspecte del bloc cal tenir alguns coneixements de CSS, XHTML i/o Smarty i seguir les següents passes:

  1. Descarregar l'arxiu standard_personal.zip d'aquesta pàgina. L'arxiu conté la plantilla blava que inclou el servei per defecte.
  2. Descomprimir l'arxiu standard_personal.zip. Ens trobarem amb una carpeta anomenada "standard_personal" que conté un full d'estil anomenat standard_personal.css, 15 arxius més amb la terminació .template, i algunes imatges.
  3. Editar amb un editor de text simple com ara el Note Pad els arxius de la plantilla que vulguem modificar. Modificant només el full d'estil standard_personal.css, podem canviar totalment l'aspecte gràfic del bloc: colors, fonts, etc. I si per exemple volem afegir un logotip a la capçalera, modificarem l'arxiu anomenat "header.template". I si volem modificar el menú o el peu, basta editar l'arxiu "footer.template".
  4. Tornar a comprimir la carpeta amb tot el seu contingut en un paquet zip, tar.gz o tar.bz2.
  5. Entrar dins de la zona d'Arranjaments.
  6. Entrar dins "Afegir nova plantilla".
  7. Al primer formulari, seleccionar "Examinar" per veure les carpetes del nostre disc local i seleccionar la ruta cap al fitxer comprimit que haurem creat.
  8. Pujar la plantilla.
  9. Entrar de nou a Arranjaments i seleccionar com a plantilla del bloc la nova plantilla standard_personal.
  10. Visualitzar la web per veure els canvis.

En cas que sorgeixi algun problema, podem tornar a posar una de les plantilles que venen per defecte. Si es dóna el cas, aleshores convé esborrem la plantilla amb problemes, fer les correccions que calgui, i tornar-ho a provar.

Cal tenir en compte que quan surten noves actualitzacions del programa pLog, sovint s'afegeixen noves funcionalitats que s'hauran d'afegir manualment a les plantilles personalitzades. BalearWeb només es responsabilitza de mantenir actualitzades les plantilles que inclou el servei per defecte.

Comentaris

icasellas

Plantilles personalitzades.

icasellas | 05/08/2004, 16:23

És perfecte, ara ja funciona. Gràcies !! He fet una primera adaptació, encara que no sé massa que toco.
Elena

Petit problema

Elena | 05/08/2004, 17:56

Enhorabona. Però ara crec que he detectat un petit problema pel fet que les plantilles tinguin el mateix nom "standard_personal", no sé si és per un cachè o què, però vaig a invetigar un poc més.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb