Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Estratègies de màrqueting: optimització de pàgines web (V)

elenavera | 14 Desembre, 2004 19:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Continuo la sèrie d'articles sobre optimització de pàgines web. Avui faré uns suggeriments sobre l'element "title".

Parlant d'HTML i XHTML, l'element "title" del "head" és considerat com la part més important d'una pàgina web. El "title", que no apareix dins del cos de les pàgines webs sinó a la barra superior dels navegadors, hauria de descriure de forma concisa el contingut de la web. No ha de ser ni massa llarg ni massa curt, es recomana que tingui entre 60 i 80 caràcters.

El "title" és un dels elements més condicionants en els resultats de recerca dels cercadors com ara Google. Per tant, a l'hora d'optimitzar una pàgina web, ens interessa que el nostre "title" contingui aquelles paraules claus o cadenes de text que més visites ens puguin generar. Atenció! No s'ha de caure en l'error d'escriure títols formats per una relació de paraules clau: el títol ha de ser descriptiu i a més s'ha de correspondre amb el contingut real de la web.

Deixar el títol en blanc, o deixar el títol que ens posi el programa per defecte, com ara "Pàgina 1", és un gran error. Tampoc convé posar el mateix títol a totes i cadascuna de les pàgines que integren un site (un error força habitual), sinó que cada pàgina ha de tenir el seu propi títol en funció del contingut. Posem per cas la web d'un Institut

  • La portada es diria "Institut d'Ensenyament Secundari Albert Einstein a Palma"
  • La pàgina del departament de Filologia Catalana es diria "Departament de Filologia Catalana de l'IES Albert Einstein"
  • Una treball sobre Miquel Barceló publicat pel departament de Plàstica es diria "Miquel Barceló, treball realitzat pel Departament de Plàstica de l'IES Albert Einstein".
  • Etc.

Per anar bé, el "title" ha de coincidir amb el primer encapçalat "h1" de la web, però a vegades ens pot interessar que el títol sigui una versió més curta del "h1" o viceversa.

Comentaris

Andreu

Retroenllaços

Andreu | 10/06/2008, 18:13

Hola Elena, estic intentant retroenllaçar aquesta sèrie d'artícles sobre SEO, que trobo molt interessants, des del meu bloc i no me funciona. Saps si passa alguna cosa ?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb