Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Ultra Mallorca 2013: objectiu complert!

elenavera | 24 Abril, 2013 12:59 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

DesprÚs de 14 setmanes de preparaciˇ meticulosa, a la fi va arribar el dia de l'Ultra Mallorca Serra de Tramuntana. Va ser un gran esdeveniment en tots els sentits, des del principi fins al final. Em va encantar, especialment la sortida i el primer tram nocturn: una festassa. Els primers quil˛metres els vaig fer acompanyada d'en Ramon, n'Aina, na Rosa i en Miguel, i desprÚs de Valldemossa poc a poc tots ens vÓrem anar distanciant, seguint cadasc˙ el seu propi ritme. En Miguel, que anava molt mÚs fort que la resta, ja es va acomiadar a s'Esclop.

L'˙nic tram de la cursa que em va costar un poc va ser la baixada pels cingles de Son Rullan, anava amb na Rosa i li vaig dir que seguÝs pel seu compte, que el genoll em feia molt de mal. A l'avituallament de DeiÓ vaig seure una estona, vaig menjar un plat de pasta, vaig prendre un antiinflamatori i vaig connectar el reproductor de m˙sica, fluixet, aix˛ sÝ, per no a´llar-me massa i poder continuar parlant amb els corredors i la gent que anava trobant pel camÝ. De mica en mica vaig anar recuperant l'energia, de cada vegada anava mÚs rÓpid, mÚs rÓpid.. pujant pel Barranc anava com una moto, al ritme de la m˙sica, i quan vaig arribar a la meta, desprÚs de mÚs de 110 km pujant i baixant muntanyes, encara em quedava molta corda. Vaig fer un temps que mai m'haguÚs imaginat: 20 hores i 28 minuts.

A l'arribada, en Pau i en Vicenš em varen acompanyar a l'hotel oficial a Platja de Muro, vaig fer-hi el check-in, vaig pujar les maletes a l'habitaciˇ i sense aturar ni un minut vaig agafar el nostre cotxe per tornar a la meta a esperar a en Ramon. Sabia que no tardaria en arribar i, efectivament, poc desprÚs de les 23:00 h, va travessar la meta, molt content i en perfectes condicions tambÚ: una mÓquina!

DesprÚs d'assaborir breument l'ambientÓs que hi havia a Pollenša, vÓrem anar cap a l'Hotel, a sopar un poc i a dormir. Tot anava perfecte. Malauradament, a mitja nit em vaig despertar marejada, vaig anar al bany i asseguda a la tassa del vÓter em vaig desmaiar. No sÚ exactament que va passar per˛ quan vaig recuperar la consciŔncia, grÓcies a en Ramon, em trobava estirada en terra amb un fort dolor lumbar a causa de la caiguda.

L'endemÓ, a l'entrega de premis que es feia al mateix hotel, quan em varen cridar per pujar al p˛dium a recollir el 3r premi de dona balear, quasi plorava, no sÚ si de dolor o d'emociˇ. Com diuen la sarna amb gust no pica. I compartir p˛dium amb la resta de corredors balears premiats, incl˛s el mateix campiˇ del mˇn T˛fol Castanyer, ressuscita a un mort! TambÚ em va ajudar a recuperar-me l'abundant buffet de cloenda que vÓrem compartir amb els organitzadors, voluntaris i corredors presents.

Em sap molt, molt greu que n'Olatz finalment no poguÚs participar-hi per feina i que n'Aina haguÚs d'abandonar a Sˇller per un problema de butllofes als peus.

Vull donar p˙blicament les grÓcies a Pau i en Vicenš, n'Olatz i CÚsar, n'Aina i en Manolo, na Mireia i en Javier, a la meva mare i especialment a en Ramon, per haver-me ajudat a aconseguir el meu objectiu. TambÚ vull donar les grÓcies a tots els voluntaris, molts d'ells bons amics (Fracisca Esteva, Caty, Asun, Toni Serra, Ramon Mulet, Kiko...) i a totes les persones que em veren estar animant durant la cursa (Rafa Medina, Joaquin Serrano, Joan Muntaner...) sobre tot en Biel Vallespir i la seva dona, responsables en bona part del meu accelerament final ;-).

L'enhorabona i grÓcies tambÚ a tots els participants que no he esmentat, especialment a tots els qui varen aconseguir el seus objectius. Als que no, Ónims! La pr˛xima vegada serÓ. Ara toca cercar nous reptes! I, com no, felicitacions i grÓcies per als organitzadors d'aquesta excelĚlent cursa: Esther Vidal, Dani Salas, Toni ContestÝ, l'incombustible speaker Vicky Pieniazeck i companyia.

GR└CIES A TOTS. ENS VEIEM A L'ULTRA MALLORCA 2014!

Lliurament de dorsals i altres serveis al Palau d'Esport d'Andratx (Foto: Marga Figuerola).

Na Mireia, en Javier i uns amics, fent bona feina de voluntaris (Foto: Caty).

N'Aina, en Miguel, en Ramon i jo al Palau d'Esports d'Andratx (Foto: Marga Figuerola).

L'espectacular sortida (Foto: Organitzaciˇ).

Pujant del port des Canonge (Foto: mifotomallorca.com).

Pujant del port des Canonge (Foto: mifotomallorca.com).

Na Rosa i jo, a l'avituallament de Valldemossa (Foto: Pau Verd).

En Ramon i n'Aina arribant a l'avituallament de Valldemosa, pocs minuts desprÚs que na Rosa i jo (Foto: Pau Verd).

En Ramon entre DeiÓ i Sˇller, ja havia trencat un dels pals (Foto: Pau Verd).

Per C˙ber (Foto: Pau Verd).

Arribant a Lluc (Foto: Pau Verd).

Arribant a Pollenša, com una moto ;-) (Foto: Pau Verd).

Arribada triomfant d'en Ramon, animada per la "speaker" i per la gentada que hi havia entorn a la plaša de Pollenša (Fotos meves, fetes amb el m˛bil).

Compartint p˛dium amb els primers homes i dones de les Balears classificats a l'Ultra (Foto: Pau Verd).

Amb el campiˇ del mˇn T˛fol Castanyer, que en veure el que em costava pujar al p˛dium, em va demanar per la lesiˇ (Foto: Pau Verd).

Amb en Pau i en Vicenš, desprÚs del dinar de cloenda (Foto: Mariant˛nia).

┌ltim entrenament, 13a setmana UMSDT 2013: Sa Coma, S'Esclop, Cases Galatzˇ, Sa Grua

elenavera | 13 Abril, 2013 17:13 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Dijous vÓrem fer el darrer entrenament programat al pla per a l'Ultra: Sa Coma, S'Esclop, Cases Galatzˇ, Sa Grua. El mÚs destacable d'aquesta darrera sortida Ús sens dubte la companyia d'en CÚsar, el marit de n'Olatz, el darrer fitxatge del comando Andratx.

Ens va fer un dia preciˇs, per˛ molt calorˇs. Els quatre vÓrem partir des de casa a les 7:30 h i, tal com estava previst, a mig camÝ, concretament a les Cases de Galatzˇ, ens vÓrem trobar amb en Pau i en Juanjo, que havien iniciat la ruta en sentit contrari a les 9:30 h. Els sis vÓrem continuar junts pel camÝ de Sa Grua fins a Sa Coma, i desprÚs en Pau i en Juanjo varen continuar el seu entrenament, pujant fins al Puig Cornador.

Amb aquest entrenament, en Ramon i jo podem dir que hem complert, si fa no fa, al 100% els programa de llargues distÓncies que ens havÝem marcat a principis d'any, i que hem anat complementant amb altres sortides mÚs curtes i sessions de nataciˇ, bicicleta, exercicis de forša, estiraments... El proper dia 20, el dia de la cursa, veurem si la preparaciˇ haurÓ estat suficient per arribar a la meta. Som optimistes per no serÓ gens fÓcil. I les estadÝstiques de l'any 2012 no sˇn gaire esperanšadores:

  • Inscrits: 514
  • Participants reals: 422
  • Finishers: 296
  • Retirats: 126

╔s a dir que dels 514 inscrits, nomÚs 296 vÓrem acabar la cursa: aproximadament un 58%, o si es mira d'una altra forma, dels 422 que varen fer la sortida, 296 varen arribar a la meta: un 70%. Aquestes dades les he calculat en base al PDF de classificaciˇ d'Elitechip. Esper no haver-me equivocat gaire en els n˙meros. Si detecteu que he fet algun error de cÓlcul, feu-m'ho saber i ho corregirÚ. L'estadÝstica no Ús la meva especialitat!

Olatz, CÚsar i Ramon, davant de la Mola de s'Esclop.

Baixant cap a la finca Galatzˇ.

En Ramon baixant embalat.

Punt de trobada amb en Pau i en Juanjo.

Amb les cases de Galatzˇ al fons.

Entrenaments 12a setmana UMSDT 2013: Nocturn Andratx-Port des Canonge i Galilea en bici

elenavera | 07 Abril, 2013 20:37 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Des de fa uns tres mesos i amb forša ilĚlusiˇ, en Ramon i jo anam seguint al peu de la lletra el pla d'entrenament per a l'Ultra. I dijous tocava fer l'entrenament Andratx->Port des Canonge nocturn. La idea era fer una mena d'assaig general del que serien les dues primeres etapes de la cursa, i calcular amb relativa precisiˇ si arribarem a temps als dos primers punts de control, molt ajustats per al nostre ritme.

El dia abans, dimecres, en Ramon havia anat a deixar el cotxe al Port des Canonge i la tornada havia estat dura: un tram a peu del Port des Canonge fins a Banyalbufar, un bus de Banyalbufar fins a Palma, un altre bus de Palma fins a Andratx, i finalment un passeig d'Andratx fins a casa. Un entrenament nocturn i amb tants preparatius provoca un poc d'estrŔs i cansament, aixÝ que millor avanšar feina el dia abans.

En Manolo va acompanyar la seva dona, n'Aina, i en Miguel, na Lili i na Rosa fins al Palau d'Esports d'Andratx, punt de partida de l'Ultra i punt de partida del nostre entrenament.

A l'hora de la sortida, la meteorologia era perfecta: una nit bastant clara i la temperatura ideal. La sortida anava molt bÚ, a bon ritme. Per˛ potser anÓvem massa embalats, ja que baixant de s'Esclop cap a Estellencs n'Aina va patir unes punxades al turmell que la varen obligar a abandonar l'entrenament.

"Sant Manolo", com diu ella, va acudir al seu rescat. La resta vÓrem continuar fins al Port des Canonge, un poc ensopits per l'incident i per la falta de la seva grata companyia. Tot i aixÝ, anant de cara a la feina, vÓrem aconseguir arribar a temps al que serien els punts de control d'Estellencs i el des Port d'Es Canonge. Per˛ la veritat Ús que vÓrem acabar amb un gust agredolš: objectiu complert parcialment.

Avui, ja forša recuperats mentalment i fÝsica, en Ramon i jo hem completat l'entrenament de la setmana anant fins a Galilea en bicicleta. Dijous, com que era de nit, no vÓrem fer cap foto: avui sÝ.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb