Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Entrenament 11a setmana UMSDT 2013: Valldemossa -> Pollenša

elenavera | 30 Marš, 2013 21:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Queden nomÚs tres setmanes per a l'UTSDT i ja quasi hem completat el pla d'entrenament que ens marcÓrem fa uns mesos. Dijous vÓrem fer Valldemossa->Pollenša, recorrent 64,22 km en 13 hores i 52 minuts, segons el track de n'Aina.

Quan baixÓvem cap a DeiÓ, vÓrem tenir la sort de trobar-nos amb el solleric T˛fol Castanyer, un dels millors corredors de muntanya del mˇn. Si tot va bÚ, el tornarem a veure el dia 20 d'abril i compartirem amb ell la sortida de l'Ultra.

En JoaquÝn ens va acompanyar fins als Cingles de Son Rullan i allÓ va fer mitja volta perquŔ tenia compromisos familiars. N'Olatz, que es recupera d'una llarga lesiˇ, va continuar fins a Lluc i allÓ la va recollir en CÚsar, qui a mÚs a mÚs ens va obsequiar amb un multi-vitamÝnic avituallament de plÓtans, pomes, taronges... N'Aina va continuar amb nosaltres fins a Pollenša, com estava previst, i allÓ ens va recollir en Manolo, el seu home, a qui estam molt agra´ts, i no tan sols pel s˙per c˛mode trasllat, sinˇ tambÚ per les cerveses i isot˛nics fresquets que ens va portar: UN DEU!

L'entrenament va anar molt bÚ i tots vÓrem gaudir del dia, per˛ en Ramon i jo vÓrem patir un poc de mal de cap, possiblement degut a la sobtada calorada. En Ramon, a l'anterior sortida, va perdre la seva gorra blanca habitual i en duia una que no li va tan bÚ. Avui ja ens trobÓvem bastant recuperats i com que el lloc on pensÓvem que l'havÝem perdut, el camÝ cap a Sa Grua, Ús poc transitat, hem sortit a veure si la trobÓvem. Hem anat en bici fins a la finca Galatzˇ i desprÚs hem anat a peu en direcciˇ a Sa Grua. I hem estat de sort: allÓ hi era encara, en perfectes condicions! De camÝ cap a la finca Galatzˇ ens hem trobat amb en Vicenš i un amic que venien molt contents de fer una quilometrada.

El pr˛xim llarg entrenament previst Ús Andratx-Port des Canonge nocturn. SerÓ un com un assaig general en el qual intentarem simular exactament el que farem el dia de la cursa en els trams Andratx->Estellencs i Estellencs->Port des Canonge.

La sortida, des de Valldemossa.

Baixant pels Cingles de Son Rullan.

Arribant a DeiÓ.

Pujant pel Barranc de Biniaraix.

Al Coll de l'Ofre.

Al Massanella, amb restes de neu.

Al Coll des Prat

A Lluc, amb en CÚsar.

A Pollenša.

S˙per avituallament d'en Manolo a Pollenša.

Avui, a la recerca de la gorra perduda a Sa Grua.

Gorra recuperada intacta.

Entrenaments de recuperaciˇ 10a setmana UMSDT 2013

elenavera | 24 Marš, 2013 19:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Poc a poc anam completant el pla per a l'Ultra Mallorca Serra de Tramuntana. Aquesta setmana ens tocava recuperar-nos del s˙per llarg entrenament de la setmana anterior i, tal com estava programat, dissabte hem fet la volta circular Sa Coma -> s'Esclop -> Cases Galatzo -> Sa Coma.

Ens ha acompanyat n'Aina. Hi havia de venir tambÚ el seu home, Manolo, per˛ un dur entrenament de sŔries el dia abans l'ha deixat massa cansat. Una llÓstima.

El temps amenašava amb pluja per˛ finalment ens ha fet molt bo i hem gaudit molt del passeig. Quan hem arribat a les Cases de Galatzˇ ens ha sorprŔs molt gratament trobar les portes obertes i ens hem aturat a visitar el preciˇs pati interior, l'esglÚsia, la tafona... (mÚs informaciˇ sobre la finca en PDF). TambÚ ha estat una molt bona sorpresa trobar na Bel, en Marc i la seva petita filla.

DesprÚs hem completat la ruta circular fins a Sa Coma passant pel nou camÝ de Sa Grua que vÓrem estar explorant fa unes setmanes.

Ha estat un entrenament a ritme suau, que ens ha deixat amb ganes de mÚs. AixÝ que avui, hem agafat les bicicletes i hem anat pedalant fins a Galilea, passant per Es CapdellÓ, una ruta molt freqŘentada per ciclistes.

El pr˛xim llarg entrenament previst Ús Valldemossa -> Pollenša, exactament el recorregut de la Trail, amb 61.5km de distÓncia i 2.417 de desnivell positiu.

Baixant de s'Esclop cap a les Cases de Galatzˇ.

Pati de les Cases de Galatzˇ

Pati de les Cases de Galatzˇ.

Capella de les Cases de Galatzˇ.

Tafona de les Cases de Galatzˇ, restaurada recentment.

La botiga de lĺoli, amb les piques per fer-ne la tria, el reposat i l'emmagatzematge definitiu.

Amb na Bel, en Marc i la seva filla.

Amb el Puig Galatzˇ al fons.

Al mirador de sa Grua, amb vistes sobre es CapdellÓ.

Entrenament super-llarg 9a setmana UMSDT 2013: Andratx -> Soller

elenavera | 17 Marš, 2013 11:19 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Ahir vÓrem fer l'entrenament mÚs dur del Pla per a l'Ultra-Trail Serra de Tramuntana: anar d'Andratx a Sˇller. No d˙iem cap GPS i no sabem exactament les distÓncies i desnivells del circuit, per˛ segons la informaciˇ que ofereix la web de l'organitzaciˇ, sˇn uns 63,5km de distÓncia i 2.720m de desnivell positiu.

Ens va acompanyar n'Aina per˛ malauradament es va trobar malament degut a un virus i va haver d'abandonar poc desprÚs d'Estellencs. He parlat amb ella avui i es troba al llit amb febre. Aina Ús una "iron woman" i confiam que ben aviat estigui recuperada.

La sortida va ser molt dura, durÝssima. VÓrem comenšar a les 6:30 h i vÓrem tardar 14:21 h en completar el recorregut, arribant quasi a les 21:00 h, ben de nit. Va fer molt de vent i no va ser un dia agradable.

Sorprenentment, el genoll d'en Ramon, que li havia estat donant guerra des de feia una setmana, es va comportar i el va deixar fer. Jo, en canvi, vaig sentir molŔsties al tibial anterior de la cama dreta i al genoll de la cama esquerra. La lesiˇ al tibial Ús nova i confio que es resolgui descansant uns dies. El dolor al genoll apareix sempre desprÚs de fer molts km i molt desnivell. ComenšarÚ a prendre les pastilles Traumeel, que a en Ramon sembla que li han anat molt bÚ ;-)

Baixant pels Cingles de Son Rullan.

En Ramon, molt content d'haver arribat a Sˇller.

Entrenaments de recuperaciˇ 8a setmana UMSDT 2013: Sa Grua

elenavera | 10 Marš, 2013 20:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

DesprÚs de la Volta a Andratx, aquesta setmana, en Ramon i jo hem fet dues sortides de muntanya a prop de casa nostra, amb l'objectiu de trobar un camÝ que connecta la carretera de Sa Coma-es CapdellÓ amb la finca p˙blica de Galatzˇ. A la primera sortida vÓrem temptejar el terreny sense Ŕxit, i a la segona sortida ja sÝ vÓrem completar la ruta: un tirany que comenša a l'alšada de la possessiˇ de Son Sanpola, travessa el puig de Sa Grua i enllaša amb la finca p˙blica de Galatzˇ.

La idea era emprar aquesta ruta com a part del llarg recorregut Sa Coma->S'Esclop->Finca Galatzˇ->Sa Coma que havÝem planificat per al cap de setmana. Malauradament, en Ramon s'ha ressentit de la seva lesiˇ al genoll i hem hagut de posposar la sortida per a un altre dia, realitzant jo com a alternativa un entrenament d'asfalt.

Els dos confiam amb la seva prompta recuperaciˇ, imprescindible per al proper llarg recorregut del pla per a l'Ultra Mallorca Serra de Tramuntana: Andratx -> Sˇller.

Al cim de Sa Grua, el primer dia

Al mirador de Sa Grua, el segon dia, ara sÝ per la ruta apropiada

Les vistes des del mirador sˇn molt semblants a les vistes des del cim

Amb el Galatzˇ de fons

A les cases de Galatzˇ

Entrenament llarg 7a setmana UMSDT 2013: Volta a Andratx

elenavera | 02 Marš, 2013 19:58 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Ahir vÓrem fer l'entrenament llarg previst per a la 7a setmana del pla per a l'Ultra Mallorca Serra de Tramuntana: la Volta a Andratx, organitzada per en Pau. La sortida, que va comptar amb la participaciˇ de vint persones, en general va anar molt bÚ. NomÚs hi va haver un contratemps: la caiguda de n'Isabela quan ens dirigÝem cap a la Trapa. La pobre es va donar un bon cop al genoll aixÝ que n'Aina i jo la vÓrem a acompanyar enrere fins al Coll de sa Gramola on un taxi la va recollir. Avui nomÚs li fa mal al pujar i baixar escales, aixÝ que sortosament sembla que no serÓ res important.

DesprÚs de l'incident, n'Aina i jo vÓrem agafar una drecera, passant per la Coma Freda, camÝ camÝ de Son Avidala, s'Arracˇ, barri de Can Tiˇ... i vÓrem poder atrapar el grup just abans del Pass Vermell i finalitzar la volta amb ells. A la web de Garmin, podeu veure el recorregut que varem seguir. En total vÓrem rodar durant unes 8 hores, recorrent 43.60 km amb 1.445 m de desnivell positiu.

Ara ens toca una setmana de recuperaciˇ i preparaciˇ per al que serÓ el recorregut mÚs llarg i dur del pla: Andratx-Sˇller (63.5km / 2.720+ / ▒ 13:30 hores).

El grup de participants

En Pau, donant instruccions, just abans de la sortida

Punt on n'Aina i jo ens vÓrem retrobar amb el grup, desprÚs de la caiguda de n'Isabela.

A la torre del Cap Andritxol

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb