Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Entrenament llarg 2a setmana UMSDT 2013: Estellencs-Port des Canonge i tornar

elenavera | 26 Gener, 2013 17:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Aquest dissabte hem complert amb èxit l'entrenament llarg que havíem programat per a la 2a setmana del pla per a l'Ultra Mallorca Serra de Tramuntana. Hem fet Estellencs-Port des Canonge i tornar (34,6km / 1.080+). Hem tardat un poc menys del que havia calculat: 5 hores i 45 minuts, enlloc de 6 hores. I això que la part final l'hem fet caminant perquè la meva esquena ja deia PROOOOU! Podeu verure el track que ha penjant n'Aina a la web de Garmin.

Els tres, en Ramon, n'Aina i jo, hem acabat molt contents i esperant estar ben recuperats per al proper llarg recorregut previst, que serà Andratx-Valldemossa (45.4km / 1.927+ / ± 9 h). N'Olatz avui no ens ha pogut acompanyar per unes molèsties al tibial posterior, però confiem que ja estigui recuperada per a la sortida llarga de la setmana que ve.

De moment pareix que podem seguir apuntant cap al nostre esbojarrat objectiu. Però tant en Ramon com jo, amb les lesions que arrosseguem, som conscients que en qualsevol moment podem petar i hem d'anar amb molt de compte.Trail nocturn d'Andratx a Estellencs, passant per s'Esclop

elenavera | 22 Gener, 2013 13:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Divendres passat vàrem iniciar el pla d'entrenament per a l'Ultra Mallorca Serra de Tramuntana amb una sortida del Comando Andratx, fent el primer tram de la cursa. Ens vàrem divertir molt i ens vàrem quedar amb ganes de més.

Ahir al vespre, n'Olatz, n'Aina, en Ramon i jo vàrem repetir el recorregut, però de nit (com ho haurem de fer a la cursa) i allargant la distància uns pocs quilòmetres, fins arribar ben bé al poble d'Estellencs. La part més alta del recorregut té trams difícils, de roca, on el camí no és gens visible a terra i cal orientar-se per les fites. Malgrat tot, vàrem completar l'entrenament sense problemes. Ens ho vàrem prendre amb molta calma i tot i així vàrem aconseguir arribar al que seria el primer control de l'Ultra dins del temps límit: en Ramon i jo justets, i n'Olatz i n'Aina sobrades. L'experiència va ser molt positiva per als quatre: ara ja sabem que s'hi pot arribar a aquest primer control sense presses.

Aquí teniu dues fotos que ens vàrem fer en arribar a s'Esclop, al punt més alt del circuit, amb el Port d'Andratx al fons, tot i que pràcticament no es veu. I a la web de Garmin podeu veure els detalls del track que ha penjat n'Aina: mapa, perfil, distància, temps, ritme, desnivell, etc.Pla d'entrenament per a l'Ultra-Trail Serra de Tramuntana

elenavera | 13 Gener, 2013 16:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Recuperada en un 95% del pinçament lumbar i després de quasi vuit setmanes sense haver pogut córrer, el repte esportiu que en Ramon i jo ens havíem marcat per al 2013, Ultra-Trail Serra de Tramuntana, se'm farà molt més difícil del que tenia previst. Aquest passat cap de setmana ja he pogut trotar un poc: divendres, 40' costa amunt i, avui, 90' alternant caminar i córrer. Em veig molt dèbil a tota la zona lumbar i maluc dret, però confio posar-me a to en una setmana més. En Ramon també té molèsties als genolls però va fent, poc a poc.

Així doncs, amb molt poc temps per endavant i partint d'unes pèssimes condicions físiques, convé planificar bé com afrontarem els entrenaments durant les 14 setmanes que resten fins a la cursa. La idea és fer un llarg recorregut cada setmana, i la resta de dies fer sessions més curtes de running, natació, bicicleta i pilates. Aquestes sessions curtes les farem sense una planificació prèvia, seguint el que ens demani el cos.

La data exacta en què farem els entrenament llargs l'anirem definint sobre la marxa, adaptant-nos a la meteorologia i la nostra disponibilitat. Aquests entrenaments llargs seran a ritme molt, molt suau, aproximadament 5km per hora, sense forçar i sense arriscar.

De moment, aquest és el programa d'entrenaments llargs. Si veiem que no el podem seguir, el revisarem i redefinirem sobre la marxa.

En Ramon no veu gens clar aquest entrenament nocturn com a primer plat, i menys amb el fred que farà aquesta setmana. Així que és possible que el fem diürn i que deixem el nocturn per a una de les setmanes de recuperació.

A mi el que em fa més por és l'entrenament de la setmana 3 (finals de gener, principis de febrer): Andratx-> Valldemossa. Hauré de veure com va responent la meva esquena :-)

Primera sortida muntanyenca, post pinçament lumbar

elenavera | 04 Gener, 2013 16:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Aprofitant el bon temps i que els pares de n'Olatz han vengut de Bilbao a passar uns dies amb ella, avui el "Comando Andratx" hem anat d'excursió suau. Ha estat la primera sortida muntanyenca un poc llarga que faig des què vaig patir un fort pinçament lumbar, el passat 20 de novembre i, tot i que encara no estic bé del tot, m'ha anat bastant bé. Els pares de n'Olatz i el fill d'en Pau, de només sis anys, també han pogut completar les prop de quatre hores d'excursió sense problema. Els tres estan ben entrenats.

Hem fet Coll de sa Gramola, Mirador del Cap Fabioler, La Trapa i Sant Elm, amb l'illa de sa Dragonera com a teló de fons. En total uns tretze i busques quilòmetres: per a mi no està gens malament com a punt de partida :-)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb