Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Recepta de tomàtigues seques amb oli

elenavera | 25 Agost, 2012 18:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

A Mercadona venen unes tomàtigues seques per poc més d'un euro, que amb molt poca feina es poden convertir en un aliment exquisit. Així és com les preparo:

Escalfo aigua al foc fins que bull i aturo el foc.

Hi fico les tomàtigues seques i les deixo reposar durant uns 5 minuts perquè s'estovin un poc

Les escorro i les deixo eixugar al aire durant unes hores

Les fico dins un pot amb oli, sal, pebre, all, llorer i orenga

Les deixo reposar durant un dia i ja estan a punt per menjar

Són boníssimes damunt una llesca de pa moreno.

Cala d'Estellencs, Planícia, Banyalbufar, Port des Canonge i tornar

elenavera | 20 Agost, 2012 16:32 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Diumenge vàrem sortir a entrenar amb na Mirri i com sol passar sempre que hi anam els tres, en Ramon i jo vàrem acabar baldats. No és que ella ens imposi cap ritme, al contrari, és encantadora i s'adapta a nosaltres. Però córrer amb ella ens motiva a esforçar-nos més. I això ens encanta.

La ruta era relativament fàcil i molt agradable, bastant ombrejada, amb terreny majorment tou i molt bones vistes. Però això sí: força llarga. En total ens varen sortir un 36 km (18 d'anada i 18 de tornada) i un desnivell positiu acumulat de 1.270 metres, i el mateix en negatiu. El punt de partida va ser la Cala d'Estellencs, pràcticament a cota zero, a les 6:30 h, i el destí el Port des Canonge també a ran de mar, passant per les Cases de Planícia, Banyalbufar i Camí de Baix o Volta des General. Com a cloenda, després de sis hores i mitja d'esforç i molta calor, un refrescant bany a la Cala amb l'agradable companyia d'en César, que hi va arribar en moto (tu sí que en saps!) i en Xisco, que venia de participar a la Cursa Popular de Sóller. Llàstima que hi hagués tanta gent i tants vaixells: essent un diumenge d'agost, no es pot esperar una altra cosa.

Un dels objectius d'aquest entrenament era memoritzar aquest tram que va ser part del recorregut de l'Ultra Mallorca Serra de Tramuntana 2012 i possiblement ho tornarà a ser. El circuit és bastant enrevessat: era la segona vegada que els tres el fèiem i, tot i així, hi ha hagut moments de dubte. Possiblement el repetirem, per acabar d'interioritzar-lo, però ja fent una ruta lineal d'Andratx a Banyalbufar, i després fent la ruta Andratx -> Valldemossa, que ja són paraules majors.

Punt de partida, Cala Estellencs, a les 6:30 h

Deixam enrere Banyalbufar, per agafar el Camí de Baix o Volta des General

Camí de Baix o Volta des General

Platja de Son Bunyola, abans d'arribar al Port des Canonge

Port des Canonge

De tornada, més a poc a poc, ens fixam en una cabana al Camí de Baix

Tornant cap a les Cases de Planícia, el preciós bosc ens protegeix

Cases de Planícia

Pins espectaculars a la Finca de Planícia

Na Mirri frissa per arribar a la Cala i banyar-se

Cala d'Estellencs, punt i final.

A Cala de ses Ortigues amb la família De la Cruz Alemany

elenavera | 16 Agost, 2012 09:38 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Ahir el nostre destí va ser la Cala de ses Ortigues i ens va acompanyar la família De la Cruz Alemany, amb qui la diversió i bon menjar estan assegurats. Els nostres objectius eren fer un poc d'excursió, pescar, caminar, nedar i prendre el sol, i els vàrem assolir tots sobradament.

Vàrem baixar a la cala ben d'hora, quan encara no hi tocava el sol, i la platja era tota nostra. Mentre Felipe pare i Felipe fill es preparaven per fer pesca submarina, en Ramon i jo vàrem optar per seguir caminant una estona per la costa en direcció nord, fins a l'escar que es troba just davant de la pedra de Sa Galera, passant per una zona de pedres que s'han anat desprenent de la muntanya i que fan bastanta por. Devora l'escar vàrem trobar un preciós tirany a base de graons de pedra i fusta, una obra mestra amb barana de corda inclosa, que arriba fins dalt i connecta amb el camí de la Rota d'en Bielet. Pujant, pujant vàrem arribar fins a la carretera i de nou al punt de partida del dia, on havíem deixat els cotxes, completant una ruta circular.

Aleshores vàrem descendir novament a la Cala de ses Ortigues per fer una nedada i retrobar-nos amb els nostres amics que havien fet molt bona pesca. Poc després la cala es va anar omplint de barques i de gent, i la calor de debò va començar a fer acte de presència, senyal que havia arribat l'hora de partir cap a casa. La pujada va ser dura per a tots, però especialment per als "Felipes" que anaven carregadíssims: el pare amb un sac que devia fer més de 25 quilos entre estris i peix, i el fill amb tot de fustes per reciclar en forma de llums de taula.

El final perfecte del dia va ser l'arròs de peix que ens va cuinar en Feli, chef del restaurant Ublo, i la gran safata de peix al forn a l'estil "firu": peix fresquíssim "massatgeat" amb oli i sal, i acompanyat de patates, cebes i alls: TOT BONÍSSIM.

Feli, Ramon, Marta, Gero i Felipe

Què fàcil és baixar amb vistes a la mar!

Ja quasi hi som, ara toca grimpar un poc

L'escar, amb la perillosa zona de pedres caigudes al fons

La Pedra de sa Galera, i el Cap Fabioler al fons

L'extraordinari camí amb graons de pedra i fusta, i barana de corda

Les vistes des del camí són espectaculars

La Cala de ses Ortigues, abans d'omplir-se de barques

Pujant per la rota den Bielet

La cala vista des de la carretera d'Estellencs

La primera pesca del dia, després n'hi va haver més

Gero, Marta i Felipe

Ui la pujada: Feli, caparrut, no va voler que l'ajudéssim amb el 25 quilos!!!

Ruta Sa Coma, Cases de Galatzó, Galilea

elenavera | 15 Agost, 2012 18:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

L'altre dia vàrem repetir la "nostra" ruta Sa Coma - Es Capdellà - Finca Galatzó - Galilea, que ens agrada molt perquè combina turisme, bicicleta, muntaya, caminar, córrer... i perquè la podem iniciar i acabar just a casa nostra, sense haver d'agafar cotxe.És un entrenament que fem tot sovint. Qui s'hi apunta la propera vegada?

La finca de Galatzó pertany a l'Ajuntament de Calvià i és molt recomanable. Per a més informació, consultau el document en format PDF: Guía de la Finca Pública de Galatzó

Arribant en bicicleta a la Finca pública de Galatzó

Pujant a peu pel Camí de sa Font Nova, en direcció a Galilea

Vistes de s'Esclop i Galatzó, durant l'ascensió

El camí és ple de càrritx i convé anar protegit per evitar rapinyades a les cames.

Fent una petita pausa a un dels cafès de Galilea, amb vistes a la mar

En Ramon i jo, gaudint d'un cafetet

Baixant de Galilea en direcció a es Capdellà per la carretera, amb vistes i poc trànsit

Entrant de nou a la Finca de Galatzó per recollir les bicis

En direcció a es Capdella

Tornant cap a Sa Coma, de baixada, amb unes vistes espectaculars de la vall

Des Güell a Lluc a Peu 2012

elenavera | 06 Agost, 2012 10:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Dissabte al matí en Ramon no es trobava gaire bé, tenia dolor a la zona lumbar i no teníem plans d'entrenament. Vaig fer dues hores d'exercicis al jardí: botar al mini-trampolí, esquats, abdominals... i tenia previst dedicar la resta del dia a descansar i continuar amb la lectura de "La nova història de Mouchette", un llibre bastant dur que, sincerament, m'està costant un poc.

A l'hora de dinar en Ramon es veu que ja es troba més bé i em proposa participar a la Marxa des Güell a Lluc a peu i, sense pensar-ho gaire, ens hi apuntam. Sabem que serà dur i acordam anar trotant molt a poc a poc als plans i caminar a les pujades. I així ho fem. Partim a l'hora oficial, les 23:00 h i arribem a Lluc les 5:10 h, fent tot el recorregut per asfalt, sense agafar cap drecera, per complir les directrius de l'organització, cobrint una distància total de 45 km.

A la sortida coincidim amb en David i n'Isaac. En David, més conegut al fòrum d'Atletes de Balears com a DVD, ha aconseguit el seu repte d'anar i tornar des Güell a Lluc corrent, en un temps de 12 hores i 20 minuts.

A l'arc de sortida, també coincidim amb en Pep Nieto, que ha arribat al Santuari a les 3:40 h, és a dir que ha fet el recorregut en 4:40 h.

Hem fet bona part del recorregut acompanyats d'un jove molt amable que hem conegut durant la marxa, Joan Amengual, que feia la seva setena edició, la primera trotant.

Al Santuari ens hem trobat a en Bejota i altres atletes que ja havien arribat a la meta i que, com nosaltres, esperaven per tornar amb el bus de l'organització.

Al tren de tornada d'Inca a Palma, hem coincidit amb en Joan Cupido que ha fet la marxa caminant, també pel circuit oficial, sense dreceres, en tan sols 7:30 h.

En general ens ha agradat l'experiència i no descartem repetir. Hem sentit i llegit algunes crítiques quant als avituallaments, autobusos, bicicletes que baixaven a tota velocitat per la muntanya... A nosaltres l'únic que no ens ha agradat gens és l'aigua dels primers avituallaments que l'abocaven directament d'un camió i tenia un gust horrible. També molestava un poc la gent que circula en grup ocupant tot l'ample de la carretera, en comptes de formar fileres d'un o dos per facilitar els avançaments de la gent que porta un ritme més ràpid. Molts surten a les 21:00 h, quan es comencen a segellar els "Passagüells", o fins i tot abans, i alguns surten dels pobles pels quals passa la marxa (Santa Maria, Consell, Lloseta, Selva...) així que et vas trobant grups fins ben bé passat Caimari, que és quan hem començat a gaudir de debò.

Enhorabona a tots els que han aconseguit el seu repte i molts ànims per als que s'han quedat pel camí: l'any que ve serà!

Just abans de la sortida, fent una cafetet que ens ajudi a mantenir-nos desperts

En David hi ha anat i tornat en 12h i 20m. N'Isaac, malgrat la seva lesió al genoll, ha arribat al Santuari a les 5:20 h.

La sortida, a les 23:00 h del dissabte 4 d'agost

En Ramon i jo amb en Pep Nieto, el primer en arribar al Santuari, a les 3:40 h

L'amic Joan Amengual, en Bejota i dos amics seus, i en Ramon

En Ramon i jo, contents d'haver arribat a la meta a les 5:10 h

Valldemossa, Mirador de Son Olesa, Hort de Sa Cova, Can Sales, Port des Canonge

elenavera | 02 Agost, 2012 14:50 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Avui hem anat a conèixer un tram de la Serra de Tramuntana que connecta el Port des Canonge amb Valldemossa. Hem aparcat a la urbanització de Son Olesa i la nostra primera visita ha estat el mirador del mateix nom. Després hem baixat per la muntanya fins a la platja de s'Hort de Sa Cova on normalment es pot veure un espectacular salt d'aigua, però ara el torrent va sec. També hem visitat la preciosa platja de Can Sales i, bordejant la costa, hem arribat al Port des Canonge. Allà hem fet una petita aturada, abans d'iniciar el recorregut de tornada en sentit contrari.

El circuit que hem seguit travessa finques privades i és ple de caminois, així que és fàcil desorientar-se. Per evitar molèsties als propietaris i no haver de saltar portes i tancats, és molt important conèixer bé la zona i saber per on s'ha de passar. Curiosament, quan hem passat per la Finca de Can Sales-Sa Cova, hem tengut la sort de trobar-nos amb el propietari, Tomàs Fortuny, a qui coneixem de fa molts anys, i a més d'oferir-nos aigua i una estona de conversa ens ha senyalat el camí que ha habilitat per als excursionistes que volen travessar la seva finca.

Mirri, Pau i Ramon al Mirador de Son Olesa

Mirri, Pau i Ramon al Mirador de Son Olesa

Platja de s'Hort de sa Cova

Platja de Can Sales

Vàrem esdevenir parella en aquesta finca, una nit d'estiu, fa 24 anys!

Port d'es Canonge

La pujada de tornada és dura

En Pau i en Ramon encara corren...

La costa que hem visitat

Ja hi tornem a ser al Mirador de Son Olesa

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb