Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

M'ha picat un peix aranya!

elenavera | 30 Juny, 2012 11:55 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Dijous horabaixa, caminant per la platja de Sa Canova, Colònia de Sant Pere, dins de l'aigua, vaig tenir la mala sort de patir la picada d'un peix aranya al dit gros del peu dret. No el vaig veure però pels símptomes, estic quasi segura que va ser un exemplar d'aquesta perillosa espècie marina.

De primer vaig pensar que m'havia fet un petit tall amb algun vidre o pedra punxeguda, i no li vaig donar gaire importància, però aviat el mal va créixer i em va obligar a sortir de l'aigua i estirar-me. El pobre Ramon i tots els amics amb qui hi era, incloent un metge, es van espantar bastant perquè inicialment la cosa pintava força malament: el dolor era insuportable, el dit es va inflar bastant i es va posar vermell i morat. Em va anar bé romandre estirada amb la cama aixecada, intentar relaxar-me, prendre un Ibuprofeno i aplicar-me un poc de pomada Traumel (Arnica Montana) medicaments que duc al mini botiquí d'emergència que utilitzo quan fem entrenaments de muntanya i que per sort duia a la motxilla. Sembla que la picada va ser lleu i al cap de dues hores va minvar i em va permetre anar caminant fins als cotxes que teníem aparcats a un quilòmetre de distancia. Al vespre pràcticament ja no sentia cap dolor i a hores d'ara només queda un poc de vermellor i un dolor residual insignificant.

He cercat informació sobre les pautes a seguir després d'un incident com a quest i es veu que el millor és aplicar calor ja que la neurotoxina és termolàbil i la calor la desactiva. Possiblement la calorada que feina dijous va ajudar a minvar el dolor. Aquestes són les passes que recomanen seguir:

  1. Demanar ajuda al company o persona més propera perquè ens assisteixi.
  2. Retirar les espines si n'hi ha i esbandir amb aigua de mar.
  3. No aplicar fred local, ni torniquets ni incisió-succió de la ferida, augmenten el risc de rares complicacions vasculars posteriors (necrosi tissular, gangrena) i infeccions.
  4. Prendre l'analgèsic d'acció més ràpida i potent de què disposem, aconsellaria un derivat mòrfic tipus tramadol (comp. de 50 mg) que hem d'incloure a la farmaciola. En cas de vòmit repetir la dosi.
  5. Comunicar al 061 l'esdeveniment perquè informin al Centre de Salut més proper que ens dirigim cap allà sense demora, amb la finalitat que vagin preparant una cuba o banyera amb aigua a 45-50 graus on hem d'introduir el membre afectat fins 30 minuts (el que aguantem sense cremar) ja que la neurotoxina és termolàbil i la calor la desactiva, alleujant la simptomatologia.

Que me'n vaig a s'Esclop!

elenavera | 02 Juny, 2012 17:43 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Per a en Ramon i a mi, s'Esclop és LA MUNTANYA. La veiem cada dia. "Que me'n vaig a s'Esclooooop" és un crit que repetim tot sovint quan tenim ganes de sortir a entrenar.

Però avui hem quedat ben tips de s'Esclop! Com a mínim per a unes setmanes. Sobrevalorant les nostres condicions físiques, hem fet Sa Coma -> s'Esclop -> Estellencs -> s'Esclop -> Sa Coma. Mirant mapes, calculam que han estat uns 36 quilòmetres de recorregut i uns 1.700 metres de desnivell positiu. El que sabem del cert és que han estat 8 hores d'esforç i hem quedat baldats.

Ens ha acompanyat n'Olatz, que està fortíssima, i diria que no li ha costat ni la meitat que a nosaltres. Quina màquina!

Anar de Sa Coma a Estellencs, amb ritme suau i les piles carregades, ha estat relativament fàcil. El que ha resultat duríssim ha estat tornar d'Estellencs a Sa Coma!!! Es nota que fa temps que no anam a entrenar amb en Pau, el nostre súper entrenador i cap del "Comando Andratx". Tots esperam que aviat torni a programar les seves gran sortides i voltes andritxoles!

Després d'haver fet la Trail Mallorca Serra de Tramuntana, ens fa moltes ganes provar l'Ultra Mallorca Serra de Tramuntana. Som conscients que ens faran falta molts entrenaments per aconseguir-ho. Per això començam prest i si tot va bé aviat continuarem amb els reconeixements del terreny.

Ramon i Olatz tornant cap a s'Esclop

Ramon i Elena tornant cap a s'Esclop

Ramon i Olatz cap a Sa Coma

Ramon i Olatz cap a Sa Coma
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb