Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Trail Menorca Camí de Cavalls Costa Sud 2012

elenavera | 22 Maig, 2012 14:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Trail Menorca Camí de Cavalls Costa Sud

Abans d'explicar com ens ha anat la Trail Menorca Camí de Cavalls Costa Sud, vull dedicar unes paraules a un bon amic que acaba de perdre una persona importantíssima per a ell: ànims, Carles, la teva mare es devia sentir molt orgullosa i afortunada de tenir un fill com tu al seu costat. Ramon i jo t'acompanyam en el sentiment i pots comptar amb nosaltres per al que vulguis.

Apart d'aquesta desgràcia, el cap de setmana ha estat perfecte, tant la Trail i com tot el viatge a Menorca en general. Hem tingut molta sort en tots els aspectes i hem aconseguit el nostre objectiu sense cap dificultat, gaudint en tot moment de la cursa. Fèiem comptes de tardar unes 18 hores en recórrer els 91 km, i al final ho hem fet en 15 hores i 41 minuts. A més a més no hem patit cap lesió ni molèstia física important, tan sols jo una petita reacció cutània als peus i la part baixa de les cames, possiblement causada per la mescla de pols i suor; res important, no ho vaig notar fins poc abans de la meta, i ja ha desaparegut. Això sí, per a la pròxima vegada ja sé que em convé aturar i netejar-me les cames a mig camí per evitar aquestes vermellors.

Després de l'entrenament que havíem fet feia dues setmanes amb n'Olatz, sabíem que la cursa seria dura per a nosaltres així que des de principi a fi vàrem anar molt tranquils, prenent fotos, trotant només quan resultava molt fàcil i caminant la resta del temps. Hem begut i menjat suficientment durant tot el recorregut, i hem segut entre 5 i 10 minuts a cada avituallament.

Ens vàrem allotjar a l'Hotel Balear de Ciutadella, i n'Olatz i César ens varen acompanyar a la sortida a Maó. Ella està molt més ben preparada que nosaltres i li vàrem dir que no ens esperés i seguís el seu ritme, i finalment va fer un temps de 13 hores i poc. En César, que no hi participava, la va anar a trobar a tots els avituallaments.

El recorregut, l'organització, el tracte rebut pels voluntaris i amics, tot ha estat excel·lent. Vàrem tenir la sort de coincidir amb súper Tintín (en Rafa Medina) i la seva dona Asun, vàries vegades durant el tram final de la cursa. Ell és dels pocs que ha aconseguit completar la volta a Menorca sencera. Gràcies al fet que a la meta l'esperaven molts dels seus amics, nosaltres en arribar també vàrem trobar molt bon ambient, fet que ens va sorprendre molt gratament. Aprofit per donar les gràcies a na Carme i en Roman, na Teresa i en Ramon, en Samu... per totes les seves atencions a l'arribada. I al fotògraf que ens va fer aquesta foto tan xula!!!

Arribada a la meta

Per si fos poc, l'endemà, a la cerimònia de lliurament de premis, després d'un súper buffet lliure a l'Hotel Viva Menorca gratis per a tots els corredors, em van cridar per recollir un trofeu, per haver assolit la tercera posició en la categoria de dones veteranes. No té cap mèrit ja que érem poquíssimes de la meva edat, ha, ha! N'Olatz, va aconseguir el segon premi de la categoria Sènior femení, i aquest premi sí que és merescut: enhorabona campiona! I si no s'hagués perdut encara hagués fet molt millor temps. Els resultats es poden consultar en format PDF a Elitechip.

Finalment vull felicitar i donar les gràcies a tots els participants, organitzadors, acompanyants, fotògrafs, públic... GRÀCIES A TOTS per fer possible aquest gran esdeveniment que sens dubte anirà a més. I gràcies al nostre entrenador, en Pau Verd, líder del "Comando Andratx". Si tot va bé, ens veurem tots l'any que ve a la Costa Nord!

He penjant les fotos que vàrem fer durant la cursa, i alguna més feta per en César, en Ramon Mulet i els fotògrafs de l'organització, a l'àlbum Trail Menorca Camí de Cavalls Costa Sud 2012

 

Entrenament per a la Trail Sud-Camí de Cavalls de Menorca

elenavera | 07 Maig, 2012 07:26 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Aquest dissabte, n'Olatz, en Ramon i jo hem anat a Menorca a córrer pel Camí de Cavalls de Menorca, amb l'objectiu de fer un reconeixement de part del camí pel qual transcorrerà la Trail Sud-Camí de Cavalls, i decidir si ens inscrivim o no a la cursa. Agafam el vaixell d'Iscomar des d'Alcúdia a Ciutadella i, després de desembarcar al nou Port exterior de Son Blanc i caminar fins a l'hotel, anam en autobús de línia fins a Sant Tomàs.

Iscomar

A les 13:30 iniciam el recorregut travessant la preciosa Platja de Binigaus, per endinsar-nos després en un encisador bosc d'alzines, amb un terreny bastant tou que presenta suaus pujades i baixades, molt agradable per a córrer. En Ramon i na Mirri comencen amb força i quasi no em donen temps ni a fer fotos.

Binigaus

La primera sorpresa és l'excel·lent senyalització del Camí; la segona és la gran quantitat de portes que cal anar obrint i tancant. N'Olatz comenta que seran un entrebanc per als corredors que vulguin anar molt ràpid.

Camí de Cavalls

Aquest tram que va de Sant Tomàs fins a Cala Mitjana s'allunya un poc de la costa i implica deixar de veure tres platges precioses (Cala Escorxada, Cala Fustam i Cala Trebalúger). En canvi, ens descobreix barrancs espectaculars, singulars construccions d'interès etnogràfic i una vegetació exuberant, tant als boscos, com a les zones més assolellades, actualment plenes de flors primaverals.

Elements d'interès etnogràfic

Poc després de gaudir de la vista de Cala Mitjana i Cala Mitjaneta s'arriba a Cala Galdana, lloc on ens proveïm d'aigua, i aviat arribam a Cala Macarella, on ens espera un elegant cavall blanc. El terreny comença a ser més polsós i sec.

Cala Mitjana

Continuam amb alguns desnivells fins a Cala en Turqueta, que fa honor al seu nom, i posteriorment arribam a Cala Talaier, que també destaca pel color turquesa de les seves aigües.

Cala en Turqueta

A partir d'aquí ja no deixam la costa, transitant per un terreny que, tot i ser bastant pla, inclou algunes zones rocoses difícils de córrer.

Cala Talaier

Travessam la Platja de Son Saura per damunt la sorra i la calor comença a castigar-nos de cara, així que fem una petita aturada sota els pins per recuperar-nos.

Arenal de Son Saura

A la Platja de Son Xoriguer i Cala en Bosc, el sol continua castigant-nos sense pietat i quan travessam el pont del port de Cala en Bosch en Ramon es mareja un poc i vol abandonar, però amb un Aquarius fresquet que compram a un supermercat i un poc d'aigua pel cap es recupera, i continuam per l'asfalt fins al Cap d'Artrutx.

Cala en Bosch

En aquest punt noto que m'estan sortint dues butllofes a les plantes dels peus i opto per canviar-me els mitjons (tan de bo ho hagués fet abans) i seguim per la costa fins a Ciutadella, on arribam just abans que es faci fosc.

Cap a Ciutadella

Hem fet uns 45 km en 7 hores i 17 minuts. Al final qui es troba més cansada crec que som jo, amb els peus destrossats. Els tres decidim que participarem a la cursa, però en Ramon i jo sabem que haurem d'anar amb molta calma i arribarem fins a on podrem.

Canal Salat
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb