Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Mapes interactius de les quatre illes amb tecnologia Google

elenavera | 30 Octubre, 2007 09:30 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Detall del mapa de Formentera

DesprÚs d'haver-hi invertit hores i hores de feina, i amb previsiˇ de continuar treballant-hi durant molt de temps, ahir vÓrem presentar la versiˇ BETA dels mapes interactius de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Es tracta d'un ambiciˇs projecte, basat en la tecnologia de Google Maps, que situa geogrÓficament centenars de punts destacats d'arreu de les Illes Balears. Es referencien fotos de nuclis de poblaciˇ, platges, fars i ports, espais naturals, llocs d'interŔs cultural i esdeveniments, amb les seves corresponents coordenades geogrÓfiques i altres dades ˙tils. TambÚ es situen tots els espais d'exposiciˇ com museus, galeries i centres culturals que formen part de l'Agenda d'Exposicions.

A mÚs a mÚs la informaciˇ s'ofereix en format KML mitjanšant arxius que es poden visualitzar amb l'aplicaciˇ d'escriptori Google Earth.

Aquest projecte creixerÓ permanentment amb la incorporaciˇ de noves fotografies i dades. Els continguts del Mapa de Mallorca encara es troben en fase inicial, en canvi els mapes de Menorca, Eivissa i Formentera ja estan forša avanšats. A hores d'ara el conjunt ja inclou prop de 700 referŔncies.

L'apassionant mˇn del geoposicionament amb tecnolgia Google compta amb una comunitat, Google Earth Community, amb prop d'un miliˇ d'usuaris registrats. M'hi he registrat i la meva primera aportaciˇ ha estat un missatge dedicat a Formentera que els administradors del f˛rum han situat de forma destacada a la zona de missatges moderats. Es veu que els ha interessat aquesta petita illa del Mediterrani :-)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb