Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Estic fent proves amb un complement que "neteja" el codi que escrivim als posts

elenavera | 21 Febrer, 2007 08:07

Estic fent proves amb un complement que "neteja" el codi que escrivim als posts, basat en el sistema Tidy. L'objectiu Ús evitar errors d'HTML i codi superficial que alenteix la cÓrrega de les pÓgines. ╔s possible que alguns usuaris detectin canvis en el format del seus escrits.

El complement es pot configurar de manera mes estricte o mÚs suau. IntentarÚ trobar el punt ˛ptim.

El complement no tan sols neteja el codi dels posts, sinˇ tambÚ el codi dels comentaris. AixÝ, si tot funciona com estÓ previst, ara podrem permetre l'˙s d'algunes etiquetes html als comentaris, una peticiˇ que molts usuaris han fet, sense perill que errors en el codi que puguin fer els comentaristes ens desmuntin tota l'estructura del bloc.

A la caša del millor nom de domini

elenavera | 20 Febrer, 2007 09:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Aconseguir el nom de domini que hom desitja a vegades resulta impossible. Avui dia prÓcticament tots els dominis "bons" estan ocupats. L'especulaciˇ amb dominis mou milions de d˛lars arreu del mˇn.

Els .com sˇn els mÚs solĚlicitats a nivell internacional. No queda lliure cap domini de tres carÓcters, de quatre prÓcticament tampoc i de cinc en queden ben pocs. Per saber si un domini estÓ lliure o ocupat, s'utilitzen serveis WHOIS, com ara el Whois d'Internic. D'altra banda existeixen eines com ara MakeWords.com que donen idees i ajuden a trobar dominis d'un nombre determinat de carÓcters, o que continguin una o vÓries paraules claus en concret.

El fet que els dominis .com siguin els mÚs preuats, no vol dir que sigui fÓcil aconseguir un domini amb una altra terminaciˇ. AixÝ, la carrera per aconseguir els millors dominis .cat no tÚ aturall. Dominis tipus diners.cat o mail.cat ja van volar el mateix dia que el registre del PuntCat es va lliberalitzar, el 24 d'abril de 2006.

I perquŔ es important disposar d'un domini propi? Els motius sˇn m˙ltiples i cada persona en tÚ el seus. En general, disposar d'un domini propi reforša la identitat personal i el reconeixement social a Internet. A mÚs pot ajudar els usuaris a recordar l'adreša web i atorga una major llibertat de moviment i independŔncia del prove´dor de serveis d'Internet. AixÝ, si algun dia es vol canviar de prove´dor, per exemple substituir BalearWeb per un altre prove´dor, no es perd la inversiˇ feta en la promociˇ de l'adreša.

El complement de "Comentaris recents" tambÚ serveix per tenir un feed RSS dels comentaris recents

elenavera | 19 Febrer, 2007 09:04 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

L'altre dia vaig tornar a recomanar l'activaciˇ de dos complements que considero molt ˙tils i que han passat desapercebuts per la majoria d'usuaris: Gravatars i Comentaris recents.

Per˛ no vaig pensar a dir que quan tens activat el complement Comentaris recents, el sistema genera un feed RSS dels comentaris. Els qui ja estau acostumats a utilitzar els feeds RSS, segurament trobareu prÓctic aquest feed dels comentaris. L'URL es troba al men˙ lateral dels blocs, just a sota els altres feeds RSS.

Els qui no sabeu que sˇn els feeds RSS, podeu llegir l'article RSS de la Wikipedia

26 blocs allotjats a BalearWeb on podem provar els nostres Gravatars

elenavera | 17 Febrer, 2007 16:00

Ahir vaig insistir sobre les virtuts del projecte Gravatar i el complement que integra aquest sistema d'imatges als blocs allotjats a BalearWeb. Veig que hi ha una vintena de blocs que ja tenen activat el complement. Si ja disposes d'una imatge pr˛pia registrada a Gravatar, pots fer-ne ˙s al segŘents blocs. I si encara no tens un Gravatar, a quŔ esperes, Ús gratis i molt fÓcil.

http://ramonsellas.balearweb.net

http://www.elenavera.com

http://potti.balearweb.net

http://joanmiquel.balearweb.net

http://torro.balearweb.net

http://octubrina.balearweb.net

http://eliteratura.balearweb.net

http://tonifrau.balearweb.net

http://xoxe.balearweb.net

http://nacionalisme-ib.balearweb.net

http://biel-marti.balearweb.net

http://empprenyat.balearweb.net

http://joana.pol.balearweb.net

http://marratxi.balearweb.net

http://escampet.balearweb.net

http://arta.balearweb.net

http://psib-llubi.balearweb.net

http://ciencies.balearweb.net

http://llroigt.balearweb.net

http://aida.balearweb.net

http://enmiquelangel.balearweb.net

http://pinyolvermellsp.balearweb.net

http://biblioescolar.balearweb.net

http://the.magician.balearweb.net

http://alternativa.balearweb.net

http://xiscod.balearweb.net

http://magi.balearweb.net

Si actives el complement Gravatars al teu bloc i vols que afegeixi l'adreša al llistat, pots deixar un comentari aquÝ mateix.

Gravatar 2.0 en marxa

elenavera | 16 Febrer, 2007 14:51 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Fa un temps vÓrem instalĚlar al servei de blocs de BalearWeb dos complements que han passat desapercebuts per la majoria d'usuaris: Gravatars i Comentaris recents

El complement Gravatars permet ilĚlustrar amb una petita imatge els comentaris que escrivim al nostre propi bloc i els que escrivim a qualsevol altre bloc allotjat a BalearWeb. El complement es basa en el servei Gravatar (Globally Recognized Avatars), un sistema que et permet associar una imatge a la teva adreša de correu, reconeguda a nivell global per qualsevol sistema compatible amb Gravatar, com ara BalearWeb. Just ahir, Gravatar va presentar la seva versiˇ 2.0 i ara registrar-s'hi i disposar d'una imatge pr˛pia per acompanyar els nostres comentaris resulta molt mÚs fÓcil i rÓpid. Us animo a tots els lectors d'aquest bloc a registrar-vos a Gravatar i provar la vostra imatge deixant un comentari aquÝ mateix. Si disposeu d'un bloc a BalearWeb, tambÚ podeu utilitzar-hi el vostre avatar i els de la gent que us comenta articles, activant el complement que es troba a Arranjaments > Aspecte > Gravatars.

El complement Comentaris recents tambÚ resulta molt interessant per a tots els blocs allotjats a BalearWeb. El que fa Ús mostrar una llista al men˙ lateral, just a sota del llistat d'articles recents, amb els darrers comentaris que s'hagin fet al bloc. Per activar aquest complement cal anar a Arranjaments > Activitats recents > Comentaris recents.

L'adreša del meu bloc ara Ús www.elenavera.com

elenavera | 15 Febrer, 2007 19:17

Estic fent proves amb un servei que oferirem pr˛ximament des del Bloc de BalearWeb. Es tracta de la possibilitat d'emprar un domini propi com a adreša de cada bloc. Si tot funciona com tenim previst. Posarem en marxa el servei pr˛ximament.

Les proves les estic fent amb el meu propi bloc, i el domini que he triat Ús www.elenavera.com.

A veure quŔ tal va...

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb