Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

El Premi Web és notícia a l'IBIT. I tu, a què esperes a parlar-ne?

elenavera | 27 Octubre, 2006 06:52 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Premi Web 2006

Crec que poca gent ha escoltat la meva crida a fer ressò del Premi Web. Només he vist un bloc que en parli, el de na Bel Llodrá. Imagín que ella mateixa també ha publicat la notícia a l'IBIT. Des d'aquí li vull agrair els dos escrits i el fet d'haver acceptat formar part del Jurat: GRÀCIES BEL.

Tot just queda una setmana per inscriure's al concurs. Ja hi ha un caramull de webs apuntades, inclosos alguns blocs. Però ens encantaria comptar amb la participació de més webs. Així que repeteixo la crida: Apunta't al Premi Web i fes córrer la veu! Es tracta d'una oportunitat excepcional per fer palesa l'excel·lent salut que gaudeix català a la xarxa insular.

Moltes gràcies per endavant!

Apunta't al Premi Web: fes-ho córrer!

elenavera | 25 Octubre, 2006 07:00 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Premi Web 2006

El termini d'inscripció finalitza el dia 3 de novembre.

Queden uns 10 dies per inscriure's a la setena edició del Premi Web, concurs de pàgines web en català que organitza anualment BalearWeb amb l'objectiu de promocionar les webs de les illes Balears que utilitzen aquesta llengua.

Poden participar-hi totes les webs i blocs realitzats per institucions, empreses o particulars originaris o residents a les Illes Balears, sempre i quan utilitzin el català com a llengua principal.

Participa-hi. I ajuda'ns a difondre aquesta iniciativa fent córrer la veu a través del teu bloc o entre els teus amics i coneguts.

Que es vegi la gran riquesa i varietat de produccions web en català que hi ha a les illes Balears.

GRÀCIES!

Constituït el Jurat del Premi Web 2006

elenavera | 20 Octubre, 2006 10:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Bel Llodrà, Pere Marí, Pere Quintana, Oscar Renalias i Arnau Siches.

Ja s'ha constituït el jurat que escollirà les webs guanyadores del Premi Web 2006 de BalearWeb. Els cinc membres són: Bel Llodrà, Pere Marí, Pere Quintana, Oscar Renalias i Arnau Siches.

 (Segueix)

Subscriure-us o subscriure-vos?

elenavera | 15 Octubre, 2006 16:05 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

La utilització de pronoms febles és un dels trets distintius del català. No és d'estranyar que costi tant utilitzar-los correctament.

Els qui hem après el català com a segona llengua tenim tendència a oblidar-nos dels pronoms febles adverbials hi, en. Per exemple quan algú ens demana "Vols jugar a cartes?" ens oblidem que és normatiu emprar el pronom hi i dir "Sí, hi vull jugar" o "No, gràcies, no hi vull jugar". Els qui tenen el català com a primera llengua a vegades pequen per excés.

Però allà on tothom sol tenir dubtes és en la forma que han d'agafar els pronoms em, et, li, ens, us i els darrera dels verbs (enllaç a PDF). Per exemple, què es diu: veure-us o verure-vos? Amb la popularització de les llistes de distribució i les fonts RSS, s'ha fet molt habitual la construcció subscriure-us, tal com podem constatar fent una recerca amb Google. Una segona recerca a Google ens mostrarà que més de la tercera part de les vegades s'utilitza la forma incorrecta subscriure-vos.

Que n'és, de difícil, el català!

Torna a estar obert el registre de nous blocs

elenavera | 08 Octubre, 2006 18:56 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Després d'una important actualització i millora del servei Bloc de BalearWeb, torna a estar obert registre gratuït de noves bitàcoles.

Entre les novetats incorporades destaca la possibilitat d'associar una imatge a cada autor, la qual serveix per il·lustrar els titulars que apareixen a la portada col·lectiva del servei. Destaquen també les opcions de recerca i classificació temàtica, tant dels articles, com els blocs.

Una altra de les novetats destacades és el format de les adreces dels blocs, que passa a ser de l'estil nom.balearweb.net (amb opció a domini propi tipus elmeudomini.com o elmeudomini.cat)

S'ha simplificat la personalització de plantilles, facilitant la incorporació d'una imatge i un text introductori a cada plantilla. I a més els usuaris que disposen d'uns coneixements mínims d'XHTML i CSS poden personalitzar completament el seu bloc amb un editor de plantilles en línia.

S'han incorporat alguns complements opcionals, que possibiliten la utilització de Gravatars, la moderació de comentaris, el seguiment de visites mitjançant Google Analitycs i la visualització conjunta dels comentaris recents.

A més a més s'han revisat les condicions del servei incorporant dos canvis importants. El primer és que d'ara endavant el servei s'adreça exclusivament a persones residents o originàries de les Illes Balears. I el segon canvi destacat és que en el futur només es podrà crear un bloc per persona.

BalearWeb manté una pàgina dedicada a les preguntes més freqüents sobre el servei i un fòrum específic on aclarir qualsevol dubte.

Prova de retroenllaç

elenavera | 06 Octubre, 2006 06:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Prova de retroenllaç. Enllaço un dels meus articles anteriors.

Repeteixo, si encara no ho fas, assigna el teu bloc i els teus articles a les categories corresponent

elenavera | 03 Octubre, 2006 18:07 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Com que hi ha molts usuaris que encara no ho fan, ho torno a repetir: assigna el teu bloc i cada article que publiquis a la categoria global corresponent.

Les instruccions les vaig publicar dijous passat, apareixen des de fa un dies a la nota que encapçala la portada i a més a més es poden trobar al punt 8 de les preguntes freqüents

Assignant el teu bloc i cada article que publiquis a la categoria global corresponent obtindràs una major visibilitat per als teus escrits i rebràs més visites. A més li facilitaràs la vida als lectors que s'interessen per algun tema en concret.

Si consideres que hi falten categories d'articles o categories de blocs, pots proposar-ne de noves i considerarem la seva creació.

Així, doncs, jo assigno aquest article a la categoria d'article Tecnologia. D'altra banda, el meu bloc figura a la categoria de blocs Tecnologia

Editor de plantilles

elenavera | 02 Octubre, 2006 06:45 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Hem instal·lat un nou complement: l'esperat editor de plantilles. El trobareu a Arranjaments > Gestiona plantilles del bloc > Editor de plantilles.

Si teniu algun dubte sobre el seu funcionament, podeu emprar el fòrum dedicat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb