Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Assigna el teu bloc i articles a la categoria global corresponent

elenavera | 28 Setembre, 2006 15:06 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Una de les novetats del servei de blocs de BalearWeb és la possibilitat d'assignar cada bloc a una categoria específica dins del portal col·lecctiu. Això facilita la localització de blocs per temes: Art, Educació, Esport, Fotografia... Per assignar el teu bloc a una categoria específica, entra dins Arranjaments > Preferències del bloc.

D'altra banda hi ha les categories d'articles: a les quals poden assignar cada article que escrivim. Així, per exemple, el teu bloc pot estar classificat dins de la categoria d'Educació, i en canvi pots escriure un articles dins la categoria d'Educació, un altre a la categoria de Política, etc. L'elecció de categoria d'articles es fa en el noment d'afegir un article amb les opcions que hi ha a la dreta de l'editor.

Proves amb gravatars

elenavera | 28 Setembre, 2006 07:35 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Hem instal·lat un nou complement però de moment només es pot emprar a la plantilla verda, com la d'aquest bloc. És que no tinc molt clar si aquest complement despertarà interès. El complement permet il·lustrar els comentaris dels usuaris amb una petita imatge. El sistema funciona a base del servei Gravatar - Globaly Recognized Avatar. Aquest servei permet associar una imatge a cada adreça de correu. Aleshores cada cop que escrius un comentari a un bloc que tingui suport per a Gravatars, pots fer que es mostri la teva imatge simplement pel fet d'indicar la teva adreça d'email. Per descomptat, l'adreça d'email queda totalment oculta i protegida contra els spammers.

El servei Gravatar no és nou, ja fa uns quants anys que és famós a nivell mundial, tant és així que a vegades fins i tot costa un poc poder accedir-hi a la web i a vegades les imatges van un poc lentes.

Si ja disposes del teu propi Gravatar, pots escriure algun comentari en aquest bloc indicanat el teu email al camp corresponent per mostrar la vostra imatge. Si encara no tens cap Gravatar i en vols un, pots registrar-te online de forma gratuïta i fàcil. Simplement cal indicar una adreça de correu i triar una contrasenya. Rebràs un correu electrònic amb una URL per confirmar l'alta. Acte seguit podràs pujar una imatge al servei que no excedeixi les 100kb. La imatge és redimensionarà a 80x80pixels, si és que no la envies ja amb aquestes mides. És important que la imatge sigui quadrada.

Abans de poder emprar la teva imatge a qualsevol bloc, caldrà que sigui avaluada pels administradors del servei Gravatar i se li assignarà una qualificació. En aquest bloc només s'accepten imatges qualificades amb la lletra G, és a dir les imatges que no són violentes, obscenes... les que són aptes per a qualsevol tipus de web.

Bé, ja veurem què tal resulta el complement. Si veig que desperta un mínim d'interès, l'activaré a totes les plantilles perquè el pugui emprar tothom qui vulgui activant-lo a través dels Arranjaments del bloc. Ara per provar-lo cal emprar a més a més la plantilla verda.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb