Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

La discapacitat i l'accessibilitat: un tema relatiu i subjectiu

elenavera | 04 Gener, 2006 14:46 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Icon per il·lustrar articles relacionats amb accessibilitat

Tots tenim discapacitats al llarg de la nostra vida, sobretot cognitives. La línia divisòria entre les persones amb discapacitats i sense no existeix, és una qüestió de grau. Per això, a l'hora de desenvolupar continguts a Internet, és molt important pensar en la gran diversitat de possibles usuaris i dispositius d'accés existents, intentant que els continguts siguin accessibles a tothom. Dic "intentant", perquè crear continguts accessibles no és una tasca gens fàcil i poquíssimes pàgines compleixen en la seva totalitat les Directrius per a l'accessibilitat al contingut de pàgines web (versió 1.0.) del World Wide Web Consortium. És especialment difícil complir la pauta 14 i fer accessibles els continguts a les persones amb discapacitats cognitives, ja que molt sovint això pot implicar complementar el text amb imatges i gràfics que en facilitin la comprensió.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb