Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Primer aniversari del servei de blocs

elenavera | 28 Juny, 2005 16:28

El proper dia 30 de juny farÓ un any que vÓrem inaugurar el servei Bloc de BalearWeb. Uns mesos abans, ja havÝem fet un primer intent amb el sistema Movable Type per˛ la iniciativa va fracassar pel polŔmic canvi de llicencies que hi va haver en aquest programari.

Total, que l'esforš invertit en aquell primer intent es va perdre. Jo ja estava forša desilĚlusionada i fastiguejada amb els blocs, per˛ en Ramon em va insistir que havÝem de refer el servei amb un altre programa. Aleshores vÓrem descobrir el sistema pLog, de codi lliure, i ens va engrescar molt. No obstant he d'admetre que aleshores no em podia imaginar l'Ŕxit obtingut durant aquest primer any. Moltes grÓcies a tots per la vostra participaciˇ.

TambÚ vull agrair en Sam Regis per l'explŔndid article que ens ha dedicat a Bicubic, amb motiu d'aquest primer aniversari. Com diu en Ramon, ens deixa molt bÚ. L'article den Sam tambÚ ha sortit referenciat a Bitacoras.com

Favicons per als blocs

elenavera | 27 Juny, 2005 12:22 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Favicons pels blocs

M'encanten els favicons. Els trobo molt ˙tils per facilitar la identificaciˇ de les pÓgines web als llistats de bookmarks i quan es navega a base de tabs (pestanyes que s'obren en un segon pla dins de la mateixa finestra). AixÝ que he preparat uns favicons per als blocs. Esper que us agradin.

Els usuaris que tenen una plantilla personalitzada poden crear el seus propis favicons. Existeixen molts programes per crear favicons. Jo he utilitzat el Gimp. Un cop creat l'arxiu, cal afegir-lo al conjunt d'arxius de la plantilla i modificar el header per incorporar la ruta. La lÝnia a afegir vindria a ser una cosa aixÝ: <link rel="shortcut icon" type="image/x-icon" href="{$url->getTemplateFile("favicon.ico")}" />

Com vaig deixar de fumar

elenavera | 20 Juny, 2005 16:57 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Una de les millors decisions que he pres enguany Ús la de deixar de fumar. Feia dos anys que ho anava pensant i em deia: "Algun dia d'aquests haurÚ de deixar de fumar". Per˛ no trobava mai el moment oport˙. Va ser el dilluns 23 de marš, el dia que m'havia d'examinar de la prova prÓctica per recuperar el carnet de conduir. M'ho vaig proposar en ferm: "Si no sˇc capaš de deixar de fumar, com serÚ capaš d'aprovar l'examen". La gent em deia: "Has triat el pitjor dia per deixar-ho". Per˛ no va resultar un mal dia, vaig superar la prova prÓctica i l'alegria em va ajudar a mantenir-me sense fumar.

Els caramels de menta, les infusions i el footing varen Ússer els meus principals aliats. Durant els primers dies vaig Ússer incapaš de seure mÚs de 5 minuts davant l'ordinador. Just era la Setmana Santa aixÝ que em vaig agafar uns dies de vacances.

No puc negar que m'hagi costat. Feia prop de 20 anys que fumava un paquet diari, per˛ dia rere dia, l'ansietat anava minvant i l'esforš invertit em motivava per tirar endavant. Ara, tres mesos desprÚs, puc dir que el fumar ja forma part de la meva hist˛ria.

QuŔ passa quan no et renoves el carnet de conduir a temps?

elenavera | 19 Juny, 2005 11:01 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

- Ei, saps quina putada m'ha passat?

- Quina?

- Que feia 6 anys que tenia el carnet de conduir caducat i quan he anat a la Direcciˇ General de TrÓnsit a renovar-lo me l'han pres.

- No fotis!

- SÝ, quan et caduca el carnet de conduir, tens un mÓxim de 4 anys per renovar-te'l. Si passes aquest temps, perds el dret a la renovaciˇ i et quedes sense permÝs de conduir.

- I ara que farÓs?

- Doncs no em queda mÚs remei que tormar-me'l a treure, i aix˛ implica apuntar-se a una autoescola, i superar les dues proves de costum: la te˛rica i la prÓctica.

- Quina passada!

Palma, 18 de febrer de 2005

Corrector ortogrÓfic en catalÓ per al Firefox

elenavera | 17 Juny, 2005 16:27 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Avui he descobert un corrector ortogrÓfic molt ˙til. Ja fa uns mesos que existeix, aixÝ que no Ús cap novetat. Per˛ per si alg˙ no el coneix encara, he pensat que valia la pena escriure unes lÝnies per recomanar-lo. De pas, el provo aquÝ mateix, al bloc.

Es tracta d'una extensiˇ del famˇs navegador de codi lliure Firefox anomenada SpellBound, que es complementa amb l'extensa colĚlecciˇ de diccionaris del mateix projecte Mozilla, que inclou entre altres el catalÓ, l'espanyol, l'anglŔs...

Me l'he instalĚlat sobre la darrera versiˇ del Firefox i sobre Windows XP i m'ha anat benÝssim, en 5 minuts ha estat tot enllestit.

Estic acostumada a utilitzar correctors ortogrÓfics constantment, en depenc, sobretot quan escric en anglŔs, i abans el que feia era utilitzar qualsevol editor de text com a suport, i desprÚs fer "copiar" i "enganxar". Ara podrÚ corregir directament les inscripcions que faig a la base de dades de BalearWeb, els (pocs) articles que escric al bloc, els missatges que escric als f˛rums, etc., etc. Total, que l'extensiˇ aquesta em serÓ una gran ajuda.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb