Elena Vera

Bloc personal de la webmaster de BalearWeb

Setmana del Llibre en CatalÓ... o en Espa˝ol?

elenavera | 12 Febrer, 2005 19:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Avui, amb la famÝlia, hem anat a la Setmana del Llibre en CatalÓ. L'objectiu era motivar la nostra filla cap a la lectura i de pas donar suport als escriptors i editors en llengua catalana. Hem comprat alguns llibres i he sortit tota satisfeta, lluint la bossa de plÓstic que ens han donat per ficar-hi el que hem comprat. En arribar a casa m'he adonat que la bossa que jo llu´a tota orgullosa pel carrer, pensant que feia propaganda de la Fira, no Ús mÚs que un anunci d'uns 50 cm x 40 cm de CEDRO, Centro Espa˝ol de Derechos Reprogrßficos, amb l'esl˛gan "No fotocopies sin permiso del autor". Sorprenent! I jo pensant que anava fent propaganda dels llibres en catalÓ. S'ha de dir que la bossa tÚ dues cares: a una es mostra aquest anunci i a l'altra, l'anunci de la Fira. Per˛ no podien haver trobat un sponsor que almenys fes l'anunci en catalÓ?

Miquel BaušÓ

elenavera | 11 Febrer, 2005 08:25 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Ha mort l'escriptor mallorquÝ Miquel BaušÓ (Felanitx, 1940). Una gran pŔrdua... Poc a poc van desapareixent els grans poetes de la literatura catalana. Si alg˙ vol saber mÚs d'aquest autor, es pot trobar una extensa mostra de la seva obra a Mag Poesia.

El nou cercador de BalearWeb tambÚ cercarÓ els articles del Bloc

elenavera | 01 Febrer, 2005 17:39 | del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com google.com twitter.com technorati.com

Com comentava l'altre dia, estem preparant reformes importants a MallorcaWeb, MenorcaWeb, EivissaWeb i FormenteraWeb, els quatre portals que agrupa BalearWeb.

Un dels canvis mÚs importants que preparem afecta directament al servei Bloc de BalearWeb. I Ús que properament BalearWeb comptarÓ amb una nova eina de recerca que no nomÚs servirÓ per cercar webs i notÝcies, con feia fins ara, sinˇ que tambÚ cercarÓ dins dels articles publicats pels usuaris del Bloc de BalearWeb. L'eina de recerca tambÚ servirÓ per localitzar recursos d'altres espais com ara els Reportatges o les Exposicions.

AixÝ, per exemple, des de la portada de MallorcaWeb es podrÓ utilitzar el formulari de recerca de la capšalera per localitzar webs, notÝcies, reportatges, exposicions, articles del bloc.... Centrant-nos en les opcions de recerca especÝfiques del Bloc, es podran localitzar articles a partir d'una data i/o paraula clau.

L'objectiu d'integrar els continguts del Bloc dins l'eina de recerca dels portals que agrupa BalearWeb Ús incrementar la difusiˇ dels articles dels usuaris del servei i oferir als visitants de cada illa una forma fÓcil de localitzar recursos rellevants per als seus interessos, ja siguin webs, notÝcies, articles del bloc...

A la imatge que ilĚlustra aquest article podeu veure un exemple de l'aspecte que tendrÓ la futura secciˇ ARTICLES DEL BLOC de, per exemple, MallorcaWeb. La idea Ús mantenir el Bloc de BalearWeb tal com Ús ara, com a servei independent. La novetat serÓ que els continguts del Bloc tambÚ estaran integrats als portals MallorcaWeb, MenorcaWeb, EivissaWeb i FormenteraWeb.

Aquest mes de febrer tenim previst iniciar les proves del sistema i si tot va bÚ abans d'acabar el mes podrem presentar les novetats.

Exemple de la nova secciˇ Articles del Bloc
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb